Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A kézilabdasport középtávú megerősítése a cél Szombathelyen

2015-08-30, 17:25
   |   Kategória: Sport
A  Haladás VSE megállapodása az érdi egyesülettel annak érdekében jött létre, hogy a városban továbbra is legyen a kézilabda NB I/B csoportjában induló csapat. A jelen helyzetben ez az együttműködés mindkét városnak az érdekét szolgálja, a közép- és hosszútávú cél pedig a kézilabda sportág eredményessége és stabilitása Szombathelyen.
Nyár elején a HVSE kézilabda szakosztálynál az a helyzet állt elő, hogy klub utánpótlás és felnőtt korosztályú játékosai, valamint a teljes szakmai vezetés  különböző okokból egy új sportszervezetbe távoztak. A Haladás VSE-nek igen rövid idő alatt a legoptimálisabb megoldást kellett megtalálnia a kézilabda sportág szombathelyi jövője érdekében. Olyan szakmai partnert kerestek, akivel együttműködve fenntartható a HVSE NB I/B-s indulási joga. Az Érd kiváló eredményekkel és tehetséges játékosokkal, edzőkkel bíró klub, amely tavaly az első osztály élmezőnyében végzett. A mostani megállapodással két egyenlő érdek találkozott. Az érdiek korábban nem rendelkeztek indulási joggal az NB I/B-ben, ugyanakkor kiváló fiatal játékosaik és edzőik vannak, akik nem kaptak lehetőséget az élvonalbeli csapatban.

-A Haladás és az Érd együttműködésével nemcsak az NB I/B-s indulási jogot sikerült megőrizni, hanem annak lehetőségét is, hogy Szombathelyen a felnövekvő utánpótláskorú fiatalok idővel az NB I/B-ben játszó csapatunkban is szerepet kapjanak. Az elmúlt években a Haladás VSE kézilabdacsapata derekasan küzdött, hogy megőrizze NB I/B-s indulási jogát. Fontos, hogy a fiataljainknak is megtartsuk ezt a lehetőséget, hogy a legtehetségesebbek felnőve ebben az osztályban játszhassanak majd - hangsúlyozta Homlok Zsolt, a HVSE elnöke.

A szombathelyi sportegyesület vezetője hozzátette: továbbra is nyitottak minden olyan megoldásra, amely a helyi utánpótlásképzés jövője szempontjából előremutató. Már megkeresték a Pődör Zoltán vezette Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiát is egy esetleges együttműködés reményében. Bíznak benne, hogy hamarosan válasz érkezik a megkeresésre és elindulhatnak a tárgyalások. A HVSE célja a kézilabda sportág közép- és hosszútávú stabilizálása és fejlődésének biztosítása, ehhez a megfelelő strukturális háttér biztosítása, úgy, ahogy a sportegyesület többi szakosztályánál is történik.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb