Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Gálázott a Falco a bajnokverő ellen

2015-10-16, 21:44
   |   Kategória: Sport
Kálmán László csapata kerek 20 ponttal múlta felül azt a Paksot, amely a legutóbbi fordulóban háromszori hosszabbítást követően hazai környezetben kétvállra fektette a bajnoki címvédő szolnoki együttest.
Remek hangulatban közel 2000 néző előtt feszült egymásnak a Falco és az ASE az Aréna Savariában. A hazaiak kezdőjében helyet kapott Cameron Rundles is, akinek játékengedélye a héten érkezett meg, így Kálmán Lászlónak eggyel több játékosa állt rendelkezésére a cseppet sem könnyűnek ígérkező találkozón.

5:0-val kezdtek a sárga-feketék, úgy tűnt, a paksiak vagy a buszon, vagy az öltözőben ragadtak, egy biztos: a pályán nem találták a helyüket. A mérkőzés első öt percében vendég oldalon Medve 3 faultjával, míg hazai oldalon Wright ponterős (10) játékával hívta fel magára a figyelmet. Már kilenc ponttal is vezetett a Falco, amikor Smidt Béla pályára küldte Tóthot és Kovácsot, akikkel megkezdte a felzárkózást az ASE. Az első negyed végén 19:16 volt az állás.

A második negyedben tovább javult a vendégek játéka és nemcsak ledolgozták hátrányukat, hanem a vezetést is átvették 24:23-ra. Ez kissé megzavarta a hazai fejeket, és a sárga-feketék pontatlan, kapkodó játékát kihasználva már 5 ponttal is ment a Paks, amikor két perccel a negyed vége előtt az addig is agilis Váradi megszerezte a Falco első tripláját. Nem sokkal ezután Rundles labdát szerzett kosárra tört és értékesítette ziccerét, zárkóztak a szombathelyiek 30:31-et mutatott az eredményjelző. Aztán ismét érkezett Váradi, aki faulttal együtt volt eredményes és a büntetőt is bedobva már 35:33 volt a Falconak. A nagyszünetre tovább növelték előnyüket a vasiak, 37:33 vot az állás.

A harmadik negyedet Szabó triplája nyitotta, majd erre válaszként Rundles is hintett egy hármast és Hallik is beköszönt távolról, ezzel 43:36 volt már a Falconak. A különbség állandósulni látszott, kínlódott az ASE, próbálta faragni hátrányát, de Kálmán László csapata elől is, hátul is egységes és stabil volt. Hallik újabb triplája után már zúgott a "tíz, tíz , tíz" a lelátón (62:52).

Az utolsó negyedben teljesen szétesett a Paks játéka, a hazaiak pedig folyamatosan növelték előnyüket. A Falco saját közönsége előtt az utolsó percekben gálaműsort mutatott be a jó erőkből álló tolnaiak ellen. A végeremény 81:61 lett, ami azt jelenti, hogy már az ASE sem veretlen a bajnokságban.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb