Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Őserő a Falcóban

2015-11-29, 14:06
   |   Kategória: Sport
Eddig remekül teljesít a Falco-Trend Optika KC kosárlabdacsapatában Ryan Wright. A kanadai center rendre a csapat legjobbjai közé tartozik, így nem csoda, hogy nagyon rövid idő alatt a sárga-fekete szurkolók kedvence lett.
- Megmondom őszintén, hogy korábban nemigen hallottam a szombathelyi csapatról – vágott rögtön a dolgok közepébe Ryan Wrigh, a Falco-Trend Optika KC 28 esztendős kanadai centere. - Az ügynököm tárgyalt a sárga-feketékkel, és a döntésnél nagyon sokat nyomott a latban az a tény, hogy a gárda indul a nemzetközi kupában.

Ennek tudatában hogyan érzi magát a vasi megyeszékhelyen?

Jól érzem magam Szombathelyen, bár ez a város „picivel” kisebb, mint Toronto, ahol amúgy akkor élek, amikor nem éppen a világ valamelyik sarkában kosárlabdázok. Az emberek nagyon kedvesek és szeretik a sportágamat.

Milyennek találja az itteni szurkolókat, mert összehasonlítási alapja bőven van?

Ők a legjobbak. Fantasztikus a Falco szurkolótábora. Nem is olyan régen játszottunk Svédországban, Belgiumban és Olaszországban. Szerintem az ottaniakon is bőven túltesznek. Nagyon komoly segítséget adnak a csapatnak.

Milyen érzés, hogy a itt, Szombathelyen ilyen hamar az egyik első számú kedvenc lett?

Természetesen igen jó érzés. Nagyon sok energiát kapok a szurkolóktól, és ezt megpróbálom meghálálni. Én mindig szívvel-lélekkel játszom, és ezt általában értékelik is a nézők.

Milyennek találja magát a csapatot, azaz a Falcót és a magyar bajnokságot?

A karrierem elején játszottam Ukrajnában. Az ottani bajnokság nagyon erős volt, de szerintem a magyar pontvadászatnak sem kell szégyenkeznie nemzetközi összevetésben sem. Most, hogy csapatonként öt légiós játszhat, biztosan még tovább tud emelkedni a színvonal. A Falco pedig az egyik legjobb magyar csapat.

Milyen centerek játszanak a mi bajnokságunkban?

Ez változó, de vannak nagyon jó középjátékosok is. Az én feladatom az, hogy a Falcóban az erőt képviseljem. Nekem kell begyűjtenem például a lepattanókat. Szeretek dolgozni, megpróbálom minél jobban elvégezni a rám bízott dolgokat.

Nagyon jól áll a Falco a bajnokságban. Milyen folytatás várható?

Tény, hogy még nem játszottunk a Szolnokkal és az Albával sem. Persze a legjobb az lenne, ha mind a kettőt legyőznénk, de ez nem lesz egyszerű feladat. Ha sikerülne a Tisza-partikat legyőzni az Aréna Savariában, az nagyon komoly lendületet adhatna a folytatásra nézve is.

Miként tölti a szabadidejét Szombathelyen? Család, feleség várja otthon a meccsek, edzések után?

Nincs feleségem, egyedül vagyok itt, de a csapattársaimmal igen sok időt töltünk együtt. Eddig ennyire jó közösségben még nem is voltam. De ha nem velük vagyok, akkor átruccanok Bécsbe vagy Budapestre. Szerencsére mindkettő közel van. Vagy csak egyszerűen otthon maradok és alszom egy jót, mert azért rendesen el szoktam fáradni.

Mennyire tartja a kapcsolatot a hazájából származó kosarasokkal, azaz a kanadai játékosokkal?

Lehet, hogy furcsa, de most elég sok kanadai játékos játszik a magyar bajnokságban. Eddig nemigen szerepeltek itt a földijeim, de most például a Sopronban, az Albában és a MAFC-ban is van kanadai kosaras. Velük természetesen tartom a kapcsolatot.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb