Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Sportágválasztó

2016-09-02, 15:19
   |   Kategória: Sport
Közel negyven egyesület, illetve szakosztály mutatkozik be a hetedik Szombathelyi Nagy Sportágválasztón. A kétnapos rendezvény megnyitójának díszvendége Fábián László olimpiai bajnok öttusázó volt.
A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a Savaria Egyetemi Központ ad otthont a Szombathelyi Nagy Sportágválasztónak, melyet idén is Puskás Tivadar nyitott meg. A vasi megyeszékhely polgármestere elsősorban a sport nevelőerejére hívta fel a figyelmet.

Puskás Tivadar polgármester
“A sport az életre nevel. A sport arra nevel, hogy csak munkával, szorgalmas munkával lehet elérni bármit. A sport arra nevel, hogy tiszteljük a másikat.”

A rendezvény díszvendége ezúttal Fábián László olimpiai bajnok öttusázó volt. Az egykori kitűnő sportoló rögtönzött asszót vívott az egyik tehetséges szombathelyi párbajtőrözővel. Szöul aranyérmese szívesen adott tanácsot is a fiataloknak.

Fábián László olimpiai bajnok öttusázó
“Én úgy gondolom, hogy mindenhol kötelezőek a példák. Tehát a jó példák ott kell, hogy legyenek. Azért, hogy az emberek találkozhassanak azzal, hogy ha valaki belekezd és hosszú, kemény munkával élsportolónak adja magát, ami nem biztos, hogy cél, akkor a világ tetejére is el lehet jutni.”

A gyerekek idén közel negyven sportágat próbálhatnak ki. Pénteken minden stand előtt hosszú sorok kígyóztak. Ezúttal is a labdajátékok vitték a prímet.

Forgács Kármen tanuló, Bercsényi-iskola

“Nekem nagyon tetszett, főleg a röplabda, mert kipróbálhattam hogyan kell ütni. Sokan is voltak, én jól éreztem magamat.”

Forgács Liliána Jázmin tanuló, Bercsényi-iskola
“Én a röplabdát választanám, mert  nagyon jó. Amikor kipróbáltam, akkor nagyon élveztem.”

A hetedik Szombathelyi Nagy Sportágválasztó első napjára az oktatási intézmények látogattak ki. Szombaton a családokat várják a rendezők.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb