Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A téli alapozás közepén járnak a Dobó SE sportolói

2017-01-05, 14:14
   |   Kategória: Sport
A szombathelyi atléták még a Sugár úti sportcentrumban készülnek a versenyszezonra, de a hónap végén többen is elutazhatnak a már hagyományosnak mondható dél-afrikai edzőtáborba.
A legtöbb sportágban téli szünet van, így a versenyzők zöme jól megérdemelt pihenőjét tölti. A Dobó SE atlétái viszont nem lazíthatnak: a karácsonyi időszakban is csupán minimális szabadságot kaptak. A többi napon gőzerővel edzettek. “Amint az nálunk megszokott, nincs kiadva pihenőnek az ünnepi időszak. Én haza tudtam utazni három napra. Ez azt jelentette, hogy két edzést keményen ki is hagytam. Most visszaállva a munkával teljes lendülettel nyomjuk tovább" - fogalmazott Halász Bence.

Jelenleg az alapozás közepén járnak a vasi atléták. Ebben az időszakban kapják a legnagyobb fizikai terhelést, ugyanis ekkor szerezhetik meg azt az állóképességet, amivel az év többi részét végigversenyezhetik. “Az alapozó munka kellős közepén vagyunk. November végén kezdtük el és most már kezdünk felpörögni maximumra. Nagyon komoly dobásszámok vannak, nehéz szerekkel délelőttönként. Délután pedig  teremben edzünk, amiben általános alapképzés van" - mondta Németh Zsolt, a Dobó SE vezetőedzője.

A sportolók hozzáállására nem lehet panasz, zokszó nélkül végzik az előírt penzumot. Valamennyien tudják, hogy csak a munkával lehet megalapozni a sikereket. Ebben a szellemben nevelte korábban tanítványait a dobópápa, Németh Pál és most ezt a módszert viszik tovább fiai is. “A munkában nincs problémánk, mert mindenki beáll a sorba, aki elfogadja, mert különben lehetne itt. Eezel nincs gond. A lényeg, hogy miként érti meg fejben, hogy mit kell csinálni. Tehát, hogy minőségileg hogyan csinálja, mert ez az, ami esetleg probléma lehet" - tette hozzá Németh László edző.

A csoport január közepéig itthon, a Sugár úti sportcentrumban készül. Azt követően viszont töben is elutazhatnak majd a már hagyományosnak mondható dél-afrikai edzőtáborba, ahol ideális körülmények között folytathatják a munkát.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb