Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szombathelyi sikerek a diákolimpiai elődöntőben

2017-02-07, 16:46
   |   Kategória: Sport
A Zrínyi-iskola csapata megnyerte a diákolimpia játékos sportversenyének területi  erőfelmérőjét, ezzel bejutott az országos döntőbe. Az ezüstérmes Derkovits a fővárosi pótselejtezőn harcolhatja ki a fináléba kerülést.
Vas, Zala, Somogy, valamint Veszprém megye két-két csapattal vett részt a diákolimpia játékos sportversenyének Szombathelyen megrendezett országos elődöntőjében. A hazai színeket a Zrínyi- és a Derkovits-iskola képviselte. Mindkét gárda óriási szurkolótáborral érkezett a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában megtartott erőfelmérőre. Ennek köszönhetően biztosított volt a remek hangulat és a mindent elsöprő buzdítás. “Szombathely MJV saját magáénak érzi ezt a játékos sportversenyt, hiszen tudjuk, hozt ezt Szombathely indította el ebben a formában. Azt lehet mondani, hogy nagyon népszerű. Szombathelyről szinte minden általános iskola indult, ez nagyon fontos dolog. Például egész Budapestről hat csapat indult csak" - fogalmazott Varga Jenő, a Városi Diáksport Szövetség elnöke.

A szombathelyi színeket képviselő két iskola közül tavaly a Zrínyi szerepelt jobban. Ők az országos döntőben a második helyen végeztek, így nem csoda, hogy most is komoly reményekkel vágtak neki a területi viadalnak. “A Derkó a legnagyobb ellenfél, de az elsők akarunk lenni" - mondta Fábián Zénó, a Zrínyi-iskola versenyzője.

A Derkovits csapata is megpróbált maximálisan felkészülni a viadalra, de őket teremgondjaik hátráltatták az edzésekben. Azért a város segítségével ezen a gondon is sikerült úrra lenniük. “Heti négyszer edzettünk. Minden hetedik órában és két alkalommal mentünk ki az Aréna Savariába busszal a gyerekekkel. Hétfőn és csütörtökön. A másik két edzés az iskolában volt. Sajnos az iskolának kicsi a tornaterme, ezért kellett az Arénába kimenni, hogy ott  tudjunk 20 méteres pályára gyakorolni" - tette hozzá Török Richárd, a Derkovits-iskola testnevelőtanára.

A verseny végül teljes szombathelyi sikert hozott. A győztes Zrínyi egyből a március végén Egerben megrendezendő országos döntőbe kvalifikálta magát, míg az ezüstérmes Derkovits a budapesti pótselejtezőben harcolhatja ki a fináléba kerülést.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb