Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Pénteken kezdődik az Országos Rallye Bajnokság Szombathelyen

2017-05-18, 14:18
   |   Kategória: Sport
Az idei évad első murvás versenyén, a III. Iseum Rallyen számos újdonság várja a résztvevőket - erről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők. A rajtceremóniára pénteken 19 órakor kerül sor, az Iseumnál.

“A tapasztalatok alapján rendkívül nagy érdeklődés van a verseny iránt, az autó-motorsport verseny iránt, és köszönöm szépen, hogy számunkra, szombathelyiek számára lehetőséget adnak arra, hogy ezt kifejezzük személyes részvételünkkel is" - így köszöntötte a III. Iseum Rallye sajtótájékoztatójának résztvevőit Puskás Tivadar polgármester. Az idei évad első murvás versenyén ismét megmutatja tudását a tavalyi győztes, Herczig Norbert, aki ezúttal más pozícióból szeretne indulni. “Nem, nem szeretnénk elöl menni, a tavalyi évben is mondhatom, hál’ Istennek elöl rajtoltunk az akkori szabályoknak megfelelően, mi elöl rajtoltunk ezeken a murvás szakaszokon, éreztük ezeknek a hátrányát, jobb lenne egy picikét hátrébb rajtolni, mi nagyon örülünk ennek a kvalifikációs futamnak" - fogalmazott a versenyző.

Ez pénteken lesz, egy három kilométeres szakaszon. Lovász Pál már többször is szerepelt a szombathelyi terepen. “Nekem annyira nem fekszenek ezek a pályák, eléggé “féktávverseny”, ezt a szakmában így mondjuk. De szeretnénk előbbre lépni mindenképpen, az idei évben elkezdtünk egy teljesen új projektet ezzel az R5-ös autóval, első tízben vártuk magunkat, ami a múltkori versenyen sikerült is, nyolcadikak lettünk, reméljük, hogy előrébb tudunk lépni" - mondta a csapatvezető.

Új szakaszokon is lesznek futamok ebben az évben - de más újdonságokkal is készültek a szervezők. Az egyik legfontosabb az irányok megváltoztatása. “Az idei év legnagyobb durranása és dobása az a Power Stage szakasz, ami egy speciális, verseny a versenyben történet, ugyanis a legutolsó szakasza a versenynek, amelyért még külön pontokat lehet szerezni az adott szakaszon elért eredményért is" - hangsúlyozta Markó Tibor rendező.

Ez a verseny leghosszabb útvonala: 28 kilométer hosszú gyorsasági szakaszon hajrázhatnak a résztvevők. Szombaton Acsád-Szeleste között, valamint a szombathelyi Rallye Katlanban bizonyíthatnak a versenyzők, vasárnap Bögöte-Hosszupereszteg között, a Farkaserdei szakaszon, valamint Káld és Vashosszúfalu közt lesz a gyorsasági futam.

A szervezők a vendégektől azt kérik, hogy a sportbírók és a rendezők utasításait mindig tartsák be, hogy a rally balesetmentesen végződjön.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…