Elrajtolt a Tour de Hongrie

2017-06-28, 16:37
   |   Kategória: Sport
Két magyar versenyző állhatott fel a dobogóra a  38. Tour de Hongrie szombathelyi előfutamát követően. Az 1000 méteres szakaszon Szalontay Sándor a második, míg Peák Barnabás a harmadik helyen végzett.
Zsinórban harmadik alkalommal rendezték meg a legnagyobb magyar kerékpáros körverseny prológját Szombathelyen. A vasi megyeszékhelyen ezúttal öt földrész, több mint száz versenyzője pattant nyeregbe, hogy teljesítse a város központjában kialakított 1000 méteres távot. A viadalt sokan tekintették meg a helyszínen is, de valószínűleg jóval többen a különböző televíziócsatornák élő közvetítésének segítségével. “Megállapíthatjuk, hogy ez a verseny számunkra egy óriási szórakozást jelent. Megállapíthatjuk, hogy Szombathely számára a Tour de Hongrie azt jelenti, hogy messze viszik a világba Szombathely hírét és ez számunkra nagyon fontos" - fogalmazott Puskás Tivadar polgármester.

25 ország több mint 100 versenyzője vágott neki a 38. Tour de Hongrie prológjának. A speciális, 1000 méteres versenytáv különleges felkészülést, képességeket kíván a bringásoktól. “Álló rajtból indul ez a szám. Teljes erőbedobás. Maximum energia leadása az első száz méteren. Maximum gyorsulás. És egy nagyon komoly gyorsasági erőállóképesség a végén" - magyarázta Szalontay Sándor kerékpárversenyző.

A szombathelyi etapot  Scott Sunderland nyerte 1 perc 2,99 másodperces idővel. Az ausztrál versenyző két magyar kerékpáros előtt végzett az élen:  Szalontay Sándor lett a második, míg Peák Barnabás a harmadik. “Nagyon meglepett az eredmény a végén. Nagyon szurkoltam Peák Barnának. De hogy dobogóra áll egy ilyen mezőnyben, az fantasztikus nagy eredmény. Sanyinak szurkoltunk nagyon, hogy megnyerje, de a második hely is nagyon szépen csillog" - fűzte hozzá Eisenkrammer Károly főszervező.

A versenynap az eredményhírdetéssel ért véget. A Fő téren felállított dobogóra a profik mellett az amatőr futam érmesei is felállhattak.

Kapcsolódó elemek

11 hozzászólás


Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in /home/szomthu1/szombathelyi7/plugins/system/japager/japager.php on line 178