Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Új szponzor és új játékosok az SZKKA csapatánál

2017-07-31, 09:49
   |   Kategória: Sport
Új névadóval, megerősített kerettel, stabil szakmai és anyagi körülmények között vág neki a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NBI/B-s női kézilabda csapata a 2017-2018-as idénynek. A cél nem más, mint hogy jövőre élvonalbeli női kézilabda csapata legyen Szombathelynek.
A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ügyvezető elnöke a tavalyi szezon rövid értékelését követően elmondta, hogy Füzesi Ferenc vezetőedző munkáját a Józsa Krisztián másodedző segíti majd. A fizikai kondíció mellett egyre fontosabb szerepet tölt be a sportolók mentális felkészítése is, ezért Márkus Ágnes sportpszichológus is a klub szakmai stábját erősíti a jövőben. Az SZKKA céljai ugyanazok, mint tavaly. "Azt gondolom, hogy a csapat az idei szezonban is a bajnokság megnyeréséért száll harcba. Az idei szezon úgy érzem kicsit nehezebb lesz, mint a tavalyi, de meglátjuk, hogy kinek milyen csapata lesz, milyen csapattal áll elő, de mindenképpen az élre várjuk a csapatunkat" - fogalmazott Pődör Zoltán, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ügyvezető elnöke.

Az új szezonban a bajnokságban, a kupában és ligakupában is helyt kell állniuk a szombathelyi lányoknak. Két esztendőt követően az addigi névadó szerszám áruház a klub mezszponzora lesz, míg az új névadó szponzor, a Swietelsky Magyarország Kft. A cég megtalálásában és a sikeres tárgyalások lebonyolításában elévülhetetlen érdemei voltak Molnár Miklós alpolgármesternek. "Nem csak a másodosztályú, ismét dobogóra törekvő csapatot támogatja, hanem a legmagasabb szintű kiemelt bajnokságokban induló, tehát a Ferencvárossal meg Győrrel játszó csapatainkat: azaz az ifjúsági csapatot, valamint a serdülő és az U13-as csapatot is névadó szponzorként támogatja" - hangsúlyozta Molnár Miklós alpolgármester.

Több új játékos is feltűnt a sajtótájékoztatón. Horváth Petra Mosonmagyaróvárról, Takács Krisztina a Haladásból, Pálinkás Viktória Dunaújvárosból, míg Schnek Réka és Ivanics Dóra Budaörsről érkezett az SZKKA-hoz. "Nagyon kedvesek a lányok, az edzések nagyon kemények. Másodosztályban fogunk szerepelni, ugye én első osztályból jöttem és nem tapasztaltam különbséget a 2 osztály edzésmunkája között, tehát ugyanolyan kemények és tényleg odateszi magát mindenki"- mondta Ivanics Dóra irányító.

Az SZKKA 16 fős kerettel 2 hete kezdte meg a felkélszülést a 2017-2018-as szezonra. Jövő héten pedig már edzőmeccset vívnak Sárváron a Sankt Pölten ellen, és megmérkőznek majd a tavalyi nagy rivális, Vasas csapatával is.  
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb