Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Barta Marci csúcsformában

2017-08-25, 07:34
   |   Kategória: Sport
Marci célja 200 méter vegyesen a dönbtőbe kerülés volt, végül a dobogóra is oda ért.
Ebben a számban korábban Európai Ifjúsági Olimpián (EYOF) 4. helyezett volt, Ifjúsági Európa Bajnokságon pedig kétszer ezüstérmes. A reggeli előfutamokból a 6. helyen jutott a döntőbe, ami a 7-es pályát jelentette. 

Este a döntőben a vegyesúszás valamennyi, nemzetközileg jegyzett versenyzője elindult - amerikai, német, brazil, spanyol, kínai, orosz - köztük olyan is, aki már a felnőttek közt is bizonyított, és megnyerte a Rövidpályás Felnőtt Világbajnokságot vegyesen.

Óriási küzdelem zajlott. Első hossz végén a 6. helyen fordult Marci, a táv első felénél aztán az 5. helyre jött fel. Mellúszásban már a 4. helyre zárkózott, majd végül gyorson hatalmas hajrában sikerült a dobogós helyezést megszereznie.

Ami külön öröm, hogy jelentősen javított egyeni csúcsán, és Czene Attila 25 éves csúcsát döntötte meg. A 2.01.00 volt a valaha volt legjobb magyar vegyesúszó idő a 18 év alattiak közt, es Marci a döntőben 2.00.14-re faragta le. Az egyik legrégebbi magyar csúcs volt, melynek immár a Szombathelyi Vízmű SC versenyzője, Budavári Istvan tanítványa a birtokosa.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…