Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fiktív veszélyhelyzetban gyakorlatoztak a tűzoltók egy Pálya utcai üzemben. A veszélyes anyagokat tároló cég telephelyén közel száz tűzoltó mellett rendőrök, mentők, polgári és más együttműködő szervezetek vettek részt. A környék lakosságát is bevonták a gyakorlatba.

Az internetes vásárlás veszélyeire, az alapvető vagyonbiztonság szabályaira hívta fel a rendőrség a Fő téri karácsonyi vásár forgatagában a nézelődők figyelmét.

A Vas Megyei Mentőszolgálat 70 éve szolgálja az emberek biztonságát.

Létra, védőruházat, EDR-rádiók - a legváltozatosabb eszközökkel gazdagodtak a Vas megyei önkormányzati, önkéntes tűzoltók és mentőcsoportok. Az eredményesen pályázók a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon vehették át a felszereléseket.

Szabadulj meg tőle! - címmel tartottak prevenciós napot a sportházban.

Az utóbbi hetekben a szombathelyi rendelőkben is megnőtt a felsőlégúti, hurutos tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Egyelőre nem az influenzavírus fertőz. A járvány az elmúlt szezonban január-februárban teljesedett ki, most is nagyjából ez várható. Mindenképpen javasolt beadatni a védőoltást, mert még bőven kialakul a védettség.

Mintegy félezer füstérzékelő készüléket osztott szét a katasztrófavédelem - ebből 30 Vas megyében talált gazdára. A műszerek egy részét szociálisan nehéz helyzetben élő családok kapták, néhány azonban a média segítségével, nyereményjáték keretében talált gazdára. A Szombathelyi Televízió szerencsés győztese kedden kapta meg a jutalmát.

A véradás napja alkalmából a többszörös véradókat köszöntötték pénteken Szombathelyen. A meghívottak között voltak, akik már több mint száz alkalommal nyújtották karjukat segítő szándékkal. Az ünnepségen elhangzott: a véradás az egyik legmagasztosabb karitatív tevékenység, hiszen a donorok önként és térítésmentesen segítenek valakin, akit legtöbbször nem is ismernek.

Alkalom szüli a tolvajt – szól a jól ismert igazság. Pontosan erre hívják fel a figyelmet a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei megyeszerte. A karácsonyi bevásárlási láz forgatagában sem szabad megfeledkezni az alapvető vagyonbiztonsági szabályokról. Ha pedig valaki év végi utazást tervez, kérje meg szomszédját, vagy családtagját, ürítse ki a postaládát és néha kapcsolja fel a lámpát.

Jótékonysági tea- és forraltborfőző-versenyt tartanak december elsején a Zanati úti bevásárlóközpont környékén - számoltak be a szervezők a Mentőállomáson tartott sajtótájékoztatón.
A rendőrök elfogták azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy dohányboltot Szombathelyen.

Huszonnégy munkatárs kapott elismerést.

Tájékoztatás a Vas Megyei Védelmi Bizottság 2018. november 20-i üléséről

Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású katasztrófavédelmi gyakorlatnak, amelyet szombaton szerveztek Felsőcsatáron. A közel 180 főt megmozgató szimuláció célja elsősorban a rendkívüli időjárási helyezetekre való felkészülés volt.

November az első véradók hónapja. Az Országos Vérellátó Szolgálat kampányt indít annak érdekében, hogy minél többen váljanak véradóvá, és azok is jelentkezzenek önkéntes donornak, akik ezt eddig még nem tették meg. Naponta 1800 véradóra lenne szükség országszerte, hogy elegendő vérkészlet álljon rendelkezésre.

A Zsámbéky Pál Belgyógyászati Alapítvány jóvoltából két új betegőrző monitorral gyarapodott a Markusovszky-kórház gasztroenterológiai osztályának műszerparkja. A gépek segítségével a beavatkozások alatt és később is szorosabb megfigyelés alatt tarthatók az emésztőszervi betegek, így nő az ellátásuk biztonsága.

Hatmillió forint értékű új ultrahang készüléket adott át a Zseboroszlán Alapítvány a Markusovszky Kórház koraszülött intenzív osztályának. A modern géppel elsősorban koponyavizsgálatokat végeznek majd az idő előtt világra jött gyerekeknél.

Koszorúzással és emlékünnepséggel tisztelegtek az alapító igazgató, Pető Ernő előtt a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban. Az ő nevéhez fűződik az intézmény 89 évvel ezelőtti megnyitása, és a modern sebészet meghonosítása. Átadták a Pető Ernő-emlékplaketteket, és köszöntötték a kerek születésnapot ünneplő, nyugalmazott orvosokat.

Ötmillió forint pályázati forrásból autizmussal élők és megváltozott munkaképességű emberek munkaerőpiaci integrációját elősegítő programot valósít meg egy éven keresztül az Esőemberke Alapítvány. A foglalkoztatás mellett tanulmányút és szakmai továbbképzés is szerepel a tervek között.

Vasárnapra virradó éjszaka a Dunántúl nyugati felén többfelé képződhet köd, ami helyenként tartósan megmarad.