Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Heves zivatarra nem, legfeljebb csak kisebb esőre lehet számítani az előrejelzés szerint a Savaria Történelmi Karnevál idején. Egy esetleges viharra, a zsebtolvajok garázdálkodására és más problémákra így is felkészülnek a rendvédelmi szervek és a házigazdák.

Véget ért a bajánsenyeiek több mint 3 napos kálváriája a csütörtöki vihart követően. Az áramszolgáltatónak köszönhetően helyreállt hétfő estére a települési elektromos hálózat. Szombathelyen az arborétumban jelenleg is zajlik a károk felszámolása, a Kőszegi-hegység erdeinek veszteségeit pedig a levegőből vizsgálták az erdészet szakemberei.

A múlt csütörtöki vihar következtében még a mai napon is volt olyan vas megyei település, ahol szünetelt az áramszolgáltatás. A hétvégén mind a katasztrófavédelem, mind az áramszolgáltató munkatársai a károk felszámolását végezték.

Szinte folyamatosan vonultak a tűzoltók az elmúlt két napon: tarló és learatott gabonatábla gyulladt ki szinte egyszerre csütörtökön, pénteken pedig a vépi vasútállomáson lángokban állt egy mozdony. Személyi sérülés nem történt.

Június óta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is kijelölt szakhatóságként vesz részt a környezeti hatásvizsgálati eljárásokban.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet vezetője, 2017. július 21-én dicséretben, illetve jutalomban részesítette a július 12-i rendkívüli esemény felszámolásánál példamutató szolgálatot teljesítő kollégáit a szombathelyi börtön színháztermében.

Az országos Bikesafe elnevezésű programhoz Vas megye is csatlakozott. A bűnmegelőzési szakemberek segítségével nem csak az új, és nagy értékű, hanem a jól megszokott, régi kerékpárokat is ingyenesen lehetett regisztrálni.

Dörgés, villámlás és viharos szél kísérte szombaton az Alpokaljára érkező hidegfrontot.

A nyári időszakban a hétvégi házas övezetekben a tulajdonosok részéről fokozott óvintézkedésekre van szükség ahhoz, hogy megelőzzék a betöréses lopásokat. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság egy szórólapot készített, amelyben az ingatlantulajdonosok figyelmét hívják fel a veszélyekre.

A Sabaria Cipőgyár kísérleti műhelyében harminc évvel ezelőtt keletkezett tűzre emlékeztek a Katonatörténeti kiállítás helyszínén. Az előadásokon  a tűzoltásban és a mentésben részt vevők idézték fel emlékeiket az 1987-es tűztől.

Nyáron pedig a turizmus miatt megnövekedett forgalomban ez fokozott veszélyt jelent. A közlekedés biztonságának javítása érdekében a Vas megyei rendőrök rendszeresen végeznek sebesség ellenőrzéseket, hogy kiszűrjék a szabálytalankodókat.

Kisebb tűz keletkezett a Markusovszky Kórház egyik épületének tetőterében. A tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat, a betegellátást  nem érintette az esemény.

Ünnepélyes hangulatban, elismerések átadásával kezdődött szerdán délelőtt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői értekezlete.A Vas Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság egy határon átnyúló, szlovén kezdeményezésű, valamint egy hazai, a szabadtéri tüzekkel kapcsolatos versenyre hívta a gyerekeket. A pályaművekből kiállítás nyílt.

Fegyveres támadás elhárítása, szökés megakadályozása – többek között ilyen szituációkat is bemutattak a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai a Brenner-iskola diákjainak. Az ország legnagyobb börtöne és az egyházmegye korábban kötött együttműködési megállapodásának köszönhetően rendszeresek a bűnmegelőzési előadások és bemutatók az iskolában.

Súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett az a pilóta, aki helikopterrel lezuhant Sárvár térségében. A légibalesetben a vasúti felsővezeték is megrongálódott, emiatt órákig szünetelt a vasúti közlekedés Porpác és Ölbő között.

Életet mentett egy házaspár Szombathelyen, valamint két tűzoltó Sárváron - mindkét esetben újraélesztésre volt szükség. A helytállásért a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tüntették ki őket.

Készenléti testpáncélba öltöztették egymást a csapattagok a rendőrség hétvégi vetélkedőjén, ráadásul időre - ez is a feladatok között szerepelt a balesetmegelőzést, biztonságos közlekedést népszerűsítő programon.

Május 6-án tartotta közös rendőr- és tűzoltónapi rendezvényét a megyei rendőr-főkapitányság és a katasztrófavédelmi igazgatóság.  Az érdeklődők számos látványos és szórakoztató bemutató közül válogathattak, ahol minden korosztály megtalálhatta a maga számára legérdekesebb programot.

Előadásokkal emlékeztek meg Szombathely történelmének legnagyobb tűzvészéről. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett rendezvényen bemutatták a megyeszékhely korabeli tűzvédelmét, de felidézték a tűzeset vélt,  vagy valós okozójának perét is.