Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Az aradi vértanúk mártírhalálának 170. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezés zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi időpontban és helyen forgalomkorlátozás lesz.

Állami ünnepünk augusztus 20-a alkalmából tartandó rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi időpontban és helyen forgalomkorlátozás lesz.

kanyarógyanús beteg miatt látogatási tilalom a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Infektológiai Osztályán


A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban   2019. április 11-től  az Infektológiai Osztályon látogatási tilalom van.

Ünnepséget tartottak a Polgári Védelem Világnapja alkalmából a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az eseményen elismeréseket is átadtak azoknak, akik valamilyen szempontból komoly segítséget nyújtottak a hivatásos katasztrófavédelmi szakemberek munkájához.

Humanitás, empátia, tolerancia, türelem, megbecsülés és bizalom - a többi közt ezek a szavak is felmerültek az Ápolók napján, a Markusovszky Kórház 5. alkalommal megrendezett szakdolgozói tudományos emlékülésén a Bartók teremben. A hagyományokhoz hűen idén is megemlékeztek az ünnepségen Kossuth Zsuzsannáról, az ország első főápolójáról.


Február 11. a rendőrség hivatalos véradó napja, ez alkalomból a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete hagyományosan közös véradást szervez.

Korábban e-mailben, most SMS-ben ígérnek adó visszatérítést ismeretlenek a NAV nevében. Az adózóktól bankkártya adatokat kérnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal arra hívja fel a figyelmet, hogy senki ne dőljön be a csalóknak. A hivatal az esetleges túlfizetésről az ügyfélkapun keresztül vagy levélben adószámla-kivonaton küldik az értesítést. Bankszámlára vonatkozó bizalmas adatot pedig sosem kérnek.

A várható élettartam növekedésével egyre többeket érint az időskori elbutulás. Mivel a demens betegek 24 órás felügyeletre szorulnak, a róluk való gondoskodás nagy teher a családok számára. Az ellátással kapcsolatos lehetőségekről, terápiákról, az állapotot jellemző tudnivalókról indított beszélgetéssorozatot Alzheimer Café címmel a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ.

Megalakult az ELTE Savaria Egyetemi Központ önkéntes mentőcsoportja. A hallgatókból és oktatókból álló, 50 fős alakulat bevethető lesz például rendkívüli időjárási események következtében kialakuló veszélyhelyzetben, árvízi védekezésben. Megtartották a mentőcsoport minősítő gyakorlatát, és esküt tettek a tagok.

Csak tavaly kétmillió hívást fogadtak a szombathelyi 112-es központban. A tapasztalat alapján azonban ennek mindössze ötöde valódi segélykérés. A segélyhívó szám rendeltetésszerű használata is téma volt azon a nyílt napon, amelyet február 11-én, az Egységes Európai Segélyhívó Szám napján tartottak.

Tíz darab tábori ágyat kapott a Markusovszky-kórház gyermekosztálya. Egy sárbogárdi édesapa indított adománygyűjtő akciót az Anyák az Anyákért Alapítványon keresztül még novemberben, hogy segítse azokat a szülőket, akik gyermekük mellett lennének a gyógyulás időszaka alatt. Az ország több kórházába is juttattak már mobil ágyakat.

Egy ember meghalt abban a balesetben, amely a Zanati úton történt vasárnap délelőtt. Információink szerint a vétlen autó vezetője vesztette életét. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Egyelőre csak tesztelik, de szombattól élesben működik az új gyógyszerazonosító rendszer. Lassabb kódleolvasásra, hosszabb sorokra lehet számítani a patikákban, ahol a személyzet már felkészült a változásra, és az informatikai eszközök is rendelkezésre állnak.

Napok óta az egészségügyi határérték felett van esténként a szállópor-koncentráció a városban, ez azonban hatósági intézkedést még nem igényel. A 2013 óta végzett mérések alapján Szombathely levegője eddig egyszer ért el kritikusabb szintet, 2017-ben. A szakértők szerint azonban így sem árt az óvatosság.

Mintegy 20 millió forintból teljesen megújult a Pálos Károly Központ Kodály Zoltán utcai családsegítő irodája. Kulturált, modern körülmények fogadják a betérő klienseket és a délutáni szabadidejüket itt töltő fiatalokat.

Közel hatmillió forint értékű műszeradománnyal segítette a Zseboroszlán Alapítvány a Markusovszky Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának működését. Az új fül-orr-gégészeti mikroszkóp, az infúziós pumpa és a betegőrző monitorok hozzájárulnak az ellátás biztonságának növeléséhez.

Nagy Katalin belgyógyász, kardiológus főorvos kapta idén A test és a lélek orvosa-Boldog Batthyány László-díjat, amelyet a Szombathelyi Egyházmegye alapított 2018-ban. Körmenden tartották az ünnepséget, Batthyány László halálának évfordulóján. Az elismeréssel minden évben egy a hivatásában kiemelkedő eredményeket elért, példaértékű szolgálatot teljesítő, hitvalló orvos munkásságát ismeri el az egyházmegye.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház az influenza járványveszély miatt elrendelt részleges látogatási tilalmat kiterjeszti a kórház összes telephelyére és betegellátó osztályára.

Több mint egymilliárd forint értékű fejlesztés történt a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban: megújult a sebészeti osztály, beszereztek egy PET-CT berendezést, valamint egy modern számítógépes rendszert is kialakítottak, ami a daganatos betegek gyógyszerelését teszi biztonságosabbá. Az újítások az onkológiai ellátás magasabb szintre emelését szolgálják.