Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kisebb tűz keletkezett a Markusovszky Kórház egyik épületének tetőterében. A tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat, a betegellátást  nem érintette az esemény.

Ünnepélyes hangulatban, elismerések átadásával kezdődött szerdán délelőtt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői értekezlete.A Vas Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság egy határon átnyúló, szlovén kezdeményezésű, valamint egy hazai, a szabadtéri tüzekkel kapcsolatos versenyre hívta a gyerekeket. A pályaművekből kiállítás nyílt.

Fegyveres támadás elhárítása, szökés megakadályozása – többek között ilyen szituációkat is bemutattak a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai a Brenner-iskola diákjainak. Az ország legnagyobb börtöne és az egyházmegye korábban kötött együttműködési megállapodásának köszönhetően rendszeresek a bűnmegelőzési előadások és bemutatók az iskolában.

Súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett az a pilóta, aki helikopterrel lezuhant Sárvár térségében. A légibalesetben a vasúti felsővezeték is megrongálódott, emiatt órákig szünetelt a vasúti közlekedés Porpác és Ölbő között.

Életet mentett egy házaspár Szombathelyen, valamint két tűzoltó Sárváron - mindkét esetben újraélesztésre volt szükség. A helytállásért a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tüntették ki őket.

Készenléti testpáncélba öltöztették egymást a csapattagok a rendőrség hétvégi vetélkedőjén, ráadásul időre - ez is a feladatok között szerepelt a balesetmegelőzést, biztonságos közlekedést népszerűsítő programon.

Május 6-án tartotta közös rendőr- és tűzoltónapi rendezvényét a megyei rendőr-főkapitányság és a katasztrófavédelmi igazgatóság.  Az érdeklődők számos látványos és szórakoztató bemutató közül válogathattak, ahol minden korosztály megtalálhatta a maga számára legérdekesebb programot.

Előadásokkal emlékeztek meg Szombathely történelmének legnagyobb tűzvészéről. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett rendezvényen bemutatták a megyeszékhely korabeli tűzvédelmét, de felidézték a tűzeset vélt,  vagy valós okozójának perét is.

Folyamatosan vonultak Vas megye tűzoltói az erős szél és a havazás okozta károk felszámolására. Autókat, rakomány nélküli pótkocsikat sodort árokba a vihar. Reggel pedig Bozsok közelében egy helyközi autóbusz csúszott le az útról. Az utasokat a tűzoltók szabadították ki, de személyi sérülés nem történt.

Nem elég, ha a tűzoltók és a mentésben részt vevők professzionálisan tudják a dolgukat, az is fontos, hogy azok se essenek pánikba, akiket ki kell menekíteni egy katasztrófa helyszínéről. Ezt gyakorolták tegnap az Aréna Savariában. A forgatókönyv szerint tűz ütött ki a sportcsarnokban, ahol éppen két rendezvény miatt közel négyezren tartózkodtak.

A fehér asztal mellett látta vendégül a vasi médiumok képviselőit a Szabad Sajtó Napja alkalmából a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A sajtóreggelin szó esett a szervezet kommunikációjáról, a megelőzést szolgáló tevékenységéről.

A rangos kitüntetést minden évben a nemzeti ünnep alkalmából ítélik oda.Nem éri meg gyorsan hajtani azután sem, ha elhaladtunk már egy traffipax mellett!

A klímaváltozás miatt egyre gyakoribb és pusztítóbb katasztrófák lehetnek. A megelőzés és a következmények enyhítése szervezett összefogást kíván, ami  a polgárvédelem alapvető feladata. Március elseje a Polgári Védelem Világnapja, amelyhez Magyarország 1992-ben csatlakozott. A világnap alkalmából pénteken a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság előadásokat és ingyenes tárlatvezetést tartott a polgári védelmi és tűzoltó emlékhelyen.

A földművelésügyi miniszter március 3-ától általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el az erdőkben, mert fokozott tűzveszély alakult ki az erősödő nappali felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes időjárás miatt.

A szakadékba zuhant egy busz, három autó a Kőszegi-hegységben - ezúttal azonban nem valódi tömegszerencsétlenségről van szó, hanem egy szimulációs gyakorlatról. A mentésben több mint száz szakember vett részt

Vas megye 23 településén egyáltalán nem történt bűncselekmény az elmúlt évben. 100 ezer lakosra vetítve pedig országosan itt a legcsekélyebb a bűnügyi fertőzöttség. Átlagosan közel 18 %-kal kevesebb regisztrált bűneset történt, nőtt viszont a személyi sérüléssel járó, és halálos balesetek száma. A 2016-os eredményekről ma sajtótájékoztatón számolt be Vas megye rendőrfőkapitánya.

Elődjét, Erdélyi Krisztiánt január elsejei hatállyal az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazgatóhelyettesévé nevezték ki, ezért vált szükségessé a váltás. Az új vezetőt ünnepi állománygyűlésen mutatták be a Megyházán.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2016-ban nyugodt évet zárt. Így a napi munkavégzés mellett jutott idő a megelőzésre, az önkéntes szervezettel való foglalkozásra, a polgári védelmi és az iparbiztonsági szakterület terveinek a pontosítására.