Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Áldozatsegítő Központ ünnepélyes átadása

Jó tanácsra, anyagi segítségre, pszichológusra, de akár átmeneti elhelyezésre is szüksége lehet annak, aki valamilyen bűncselekmény áldozataként traumát szenved el. Ezek az áldozatsegítő szolgáltatások mostantól bárki számára Szombathelyen is elérhetőek a Thököly utcai új központban.
Budapest és Kelet-Magyarország után a vasi megyeszékhelyen adták át a harmadik olyan hazai létesítményt, amely nemcsak a bűncselekmények, a tulajdon elleni szabálysértések sértettjeivel, hanem családtagjaikkal és a szemtanúkkal is foglalkozik.

Vízkelety Mariann - államtitkár, Igazságügyi Minisztérium
“A már elindult folyamatba illeszkedik Szombathely, ahol a miskolci után Nyugat-Magyarországon tehát elsőként nyílik áldozatsegítő központ. Hosszú távú céljaink között szerepel, hogy az elsőként felállított központok tapasztalatára támaszkodva lehetőleg minden megyében további áldozatsegítő központokat hozzunk létre, hogy ezáltal országos hálózatot alakítsunk ki.”

A központban személyre szabott tájékoztatást, pszichológusi és anyagi segítséget is kaphatnak az áldozatok, de ha kell, a patrónus szobában akár meg is húzhatják magukat átmenetileg. A szolgáltatásokra annak ellenére szükség van, hogy a statisztikák szerint a városban egyre kevesebb a bűneset.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő, alelnök, Országgyűlés
“Szombathelyen szerencsére egyre ritkábban, ilyen súlyos cselekmény meg egészen ritkán, de előfordul, és ez pont elég ahhoz, hogy az állam, az Igazságügyi Minisztérium, a kormány hathatós intézkedései keretében felálljanak olyan házak, olyan otthonok, ahova az ilyen sérelmet szenvedett áldozatok el tudnak jönni, és ahol szakszerű segítséget kapnak, lelki segítséget, és ha kell, akkor anyagi segítséget.”

Üdvözölte az új központ megnyitását Puskás Tivadar polgármester is, aki szerint az jól illeszkedik Szombathely mint a segítés városa intézményhálózatába.
Fotó: Benkő Sándor

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb