Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Egészségi vetélkedő

Az egészség nem kérdés, hogy megéri – ez a szlogenje annak a vetélkedőnek, amelyet harmadik alkalommal szerveztek meg 10. osztályosok számára. A szakemberek úgy állították össze a feladatokat, hogy azok az adott életkori problémákra reagálnak játékos formában.
„A szombathelyi Deák Ferenc utca 44-es szám alatt közúti baleset történt, ahol egy biciklist gázoltak el.”

Ez volt az egyik állomása az Egészség? - Megéri! című műveltségi vetélkedőnek, amelyet harmadik alkalommal szerveztek középiskolásoknak. A diákoknak nemcsak gyakorlatban, hanem totók kitöltésével elméletben is bizonyítaniuk kellett tudásukat.

Szabó Virág - mentőápoló-tanuló

„Az egyik a mentésirányításról szól, a másik pedig magának az OMSZ munkájáról. Mindkettőben tíz-tíz kérdés van, és akkor 8-8 fős csapatokat kettő felé veszik, 4 ember tölti, 4 ember pedig ellátja a sérültet.”

Különböző ügyességi feladatok, játékos sportversenyek színesítették a programot, volt kirakó, motorszimulátor megismerkedhettek a fiatalok a legális és illegális drogokkal , és még verset is írtak az egészségről.

Kovács Bene – tanuló, Puskás – iskola

„A fiataloknak írtuk a verset. Minden benne van az egészséggel kapcsolatban: mit nem szabad csinálni, mit szabad csinálni, mi fontos az életben igazán, igazából ennyi volt a feladat”

A vetélkedő része annak az átfogó egészségnevelési programsorozatnak, amelyet a város óvodásai, általános és középiskolásai számára dolgozott ki a védőnői szolgálat. Célja, hogy a fiatalok mindennapjaiba beépüljön az egészségtudatos magatartás.

Szákovics-Varga Ildikó – szakmai vezető, Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények GESZ


„Próbáltuk úgy összeállítani ezt a 13 feladathelyszínt, amin végig kell menni, helyszínenként 15 perc munkaidőt kapnak, hogy érdekes legyen, ne a szokványos, iskolai számonkérés, stresszes dolgok legyenek, hanem játékos formában megmozgatja őket, a fantáziájukat, érdekes eszközöket hoztunk ki”

A rendezvényre 12 iskola csapata nevezett. A legügyesebbeknek több témában kellett tájékozottnak lenniük: a feladatok érintették a baleset- és bűnmegelőzés, a közlekedésbiztonság, az internethasználat, az egészséges táplálkozás és a fogamzásgátlás témakörét is.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Kötő utcai sportpark
  Kötő utcai sportpark A Stromfeld-lakótelep után a Nyitra utcai iskola szomszédságában épül meg a város második sportparkja, ahol…
 • Jogásznap
  Jogásznap Az író-költő és jogtudós politikusra, egykori igazságügy-miniszterre, Horváth Boldizsárra emlékeztek a 23. Vasi Jogásznap résztvevői…
 • Család- és gyermekjóléti szolgálatás
  Család- és gyermekjóléti szolgálatás Tavaly több mint 1200 háztartás vette igénybe a család- és gyermekjóléti szolgálatást Szombathelyen. Legtöbbször megélhetési…
 • Oktatási bizottság
  Oktatási bizottság Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt meg nyilvánosan a közgyűlés csütörtöki ülése előtt a város oktatási…
 • Közgyűlés után
  Közgyűlés után A költségvetési vitát lefolytatták, de a végszavazás elmaradt a szerdai közgyűlésen, így életbe lépett az…