Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Egészségfejlesztési iroda

A prevenció a legfontosabb feladata az Egészségfejlesztési Irodának. A most átadott intézményben már javában zajlik a munka: előadásokra és mozgásos jellegű rendezvényekre is várják az érdeklődőket - nem csak Szombathelyről.
Ünnepélyes keretek között megnyílt a Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda. Az Európai Unió 90 millió forintos támogatásának köszönhetően most számos olyan egészségmegőrző, prevenciós, sportos és programra nyílik  lehetősége az érdeklődőknek, amely népszerű és díjmentes.

Puskás Tivadar, polgármester

“Szombathelyen ezzel a pályázattal sikerül olyan egészségfejlesztési programokat indítani, illetve tovább vinni, amelyeket már régen elkezdtünk, illetve a jövőben szolgálják majd a szombathelyieknek az egészséges életmódját.”

Az iroda programjai teljesen ingyenesek a szombathelyieknek, illetve a környékbelieknek - a működési költségeket a város vállalta magára 2+3 évig. Az iroda feladatköre kettős.

Szákovics-Varga Ildikó - irodavezető, Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda

“Az egyik az egészségfejlesztés vonala, ahol rendszeres testmozgást ösztönő programok valósulnak meg, olyan módon, hogy ingyenes mozgásos lehetőségek lesznek itt, nálunk, ebben az épületben, a Nádasdy Ferenc utca 4-ben, illetve a város több pontján, valamint a járási települések néhányában is.”

Az egészséges táplálkozást ösztönzi - az előadásokon túl - egy főzőklub is, ami szintén a fizikai jóllétet szolgálja. Az iroda másik fontos célja a lelki egészségvédelem, ehhez mentálhigiénés szakemberek és pszichológusok is rendelkezésre állnak, egyéni és csoportos önismereti foglalkozások keretében. A prevencióra nagy hangsúlyt fektetnek: a nyitó előadás, amelyet a Markusovszky Kórház főigazgatója, Nagy Lajos tartott, a stroke megelőzéséről szólt.

“A gutaütés - a nevében is benne van, hogy egy hirtelen jött probléma, de valójában nem egy hirtelen jött betegségről van szó, hanem egy évekig, évtizedekig tartó folyamatnak a hirtelen rosszabbodása az, ami a gutaütéshez vezet.”

A betegségek jelentős része megelőzhető - ezt kell bevezetni a köztudatba. A javában zajló programokról tájékozódhatnak az iroda Facebook oldalán, személyesen, vagy a www.efi.hu honlapon - utóbbi május végétől áll rendelkezésére az érdeklődőknek.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb