Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kihívás Napja

Egész napos mozgással indultak a szombathelyi lánglovagok a Magyarország Legsportosabb Tűzoltósága cím elnyeréséért a Kihívás Napján. Már reggel ötkor fekvőtámaszokkal indították a sportfolyamot. A lelkesedésüket több helyi élsportoló is erősítette.
Gadó András erőemelő csinált kedvet a szombathelyi tűzoltóknak ahhoz, hogy ők maguk húzzák a legújabb gépjárműfecskendőt. A több tonnás autót az utcán is végigvontatták. De nem csak ez a sport volt népszerű a tűzoltóság dolgozói között, sokan vettek részt ugyanis a rock and roll programon és az épületet megkerülő futásban is.

Rimányi Márk – szolgálatparancsnok, Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
A mai nap folyamán mióta beérkeztünk szolgálatba, közel 20-féle sporttevékenységet végeztünk. A tűzoltók számára fontos a sport, tehát a munkánkból is adódik. Erős fizikai igénybevételnek vagyunk kitéve, és szabadidejében szinte minden tűzoltó valamilyen sportot űz.

Kosaraztak, kézilabdáztak, súlyt löktek, fociztak, vagy éppen talicskában radiátort tologattak. A tűzoltósport fontos száma volt a tömlőgurítás és a tömlőfutás is. Ezek az állóképességet alaposan próbára teszik, hiszen a táv végén a tömlő már olyan nehéz, mintha 90 kilogrammot cipelnének a versenyzők. A szombathelyi tűzoltók 4. alkalommal neveztek a Kihívás Napi versenyre.

Göncz Szabolcs – parancsnok, Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

Próbáljuk érdekesebbé és motiválhatóbbá tenni ezt a dolgot, és bevonjuk a szombathelyi közéletből azokat a sportolókat bevonni negyed-félórás időtartamban, amiben ők világszintet képviselnek

2015-ben és a következő évben is a szombathelyi tűzoltók nyerték el a Magyarország Legsportosabb Tűzoltósága címet, tavaly pedig a második helyet szerezték meg. Ezúttal legalább 70-en sportoltak negyedóránként más és más ágban azért, hogy ismét országos elsők lehessenek.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb