Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Patikanap

Országszerte már 15 éve, Vas megyében most először rendeztek patikanapot. Nemcsak a kulisszák mögé lehetett belesni, hanem egy éves kampány is kezdetét vette, amivel a gyógyszerek közötti könnyebb eligazodást próbálják elősegíteni.
Keverik az egyik gyógykrémet a patikusok a színfalak mögött, egy hónapra előre, kilós mennyiségben. Jótékony hatása miatt számos termékbe kerül belőle. “Ez fertőtlenít is, meg hűsítő is, úgyhogy meg szárító.”

A vásárlók ebből a műveletből általában semmit nem látnak, de most bárki megnézhette, mert nyílt napot tartottak több szombathelyi gyógyszertárban. A patikanap alkalmából rendezett ünnepségen a város polgármestere köszöntötte a szakma képviselőit. Leszögezte, hogy bár van rá lehetőség, szerencsés, ha a betegek nem patikán kívül szerzik be az orvosságot.

Puskás Tivadar - polgármester
“Cipőt a cipőboltból, hát akkor meg gyógyszert a gyógyszertárból szíveskedjenek venni. Egyébként ez valamikor 2007-2008 környékén a patikatörvénynek, a patikaliberalizációs törvénynek a tárgyalásakor egy interpellációmnak a címe volt.”

15. éve szerveznek patikanapot országszerte, Vas megye most először csatlakozott a kezdeményezéshez.
Binó Györgyné - elnök, Magyar Gyógyszerészi Kamara Vas Megyei Szervezete
“Az elején az volt a cél, hogy minél többen betérjenek a patikákba, lássák, hogy milyen felelősségteljes munkát végeznek a gyógyszerészek. Bele lehet nézni a belső munkákba, a laboratóriumokba. És 3-4 éve, hogy egy évre szól már tulajdonképpen, patikanaptól patikanapig tart. És mindig egy témát ölel fel.”

Idén a légúti megbetegedések megelőzésébe és kezelésébe próbálnak hatékonyabban bekapcsolódni a patikusok. Nem véletlenül, az évi 60 millió gyógyszerész-beteg találkozás indokolja, hogy az egészségügy kiaknázza a kezükben lévő lehetőséget.

Kecskés László - vezetőségi tag, Magyar Tüdőgyógyász Társaság

“Segítsék a betegeket, hogy vannak olyan módszerek, amikkel ők is segíteni tudnák a dohányzásról való leszokást. És ezáltal a légúti betegséget, a tüdődaganatos betegséget, az asztmát és a copd-t mint az egyik legnagyobb gyilkosnak az előfordulási valószínűségének a csökkentésében jelentős szerepük lehet.”

A gyógyszer-nagykereskedőket érintő, közelgő változásról tartott ismertetőt Feller Antal, majd az orvoskamara képviselője köszönte meg a patikusoknak az együttműködést.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Falco - Jászberény 96-70
  Falco - Jászberény 96-70 A Zsíros Tibor Magyar Kupa 1. elődöntőjében a Körmendet búcsúztató jászságiakat verte a FALCO, ezzel…
 • A fizikusok
  A fizikusok Komédia két felvonásban a Szombathelyi Waldorf Iskola 12. osztálya előadásában.
 • Dobó SE
  Dobó SE Háromhetes dél-afrikai edzőtáborozás után tértek haza a Dobó SE sportolói. A felmérések alapján valamennyien kifejezetten…
 • Technika verseny
  Technika verseny Stílusosan a Megyeháza épületében tartották meg a második Vas megyei technika tantárgyi versenyt, amelynek idén…
 • Diákok kiállítása a Képtárban
  Diákok kiállítása a Képtárban Újragondolt alkotások, kreatív gondolatok leképeződései és az iparművészet mindennapi használati tárgyai is helyet kaptak a…

Legnépszerűbb

 • Szent Márton workshop
  Szent Márton workshop Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és…
 • Wallenberg-díj
  Wallenberg-díj 2010 óta minden évben díjjal ismeri el a Raoul Wallenberg Egyesület mindazokat, akik áldozatos munkájukkal…
 • A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS
  A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.
 • Nyugdíjas programok
  Nyugdíjas programok Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely…
 • Menóra
  Menóra Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A…