Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Katonaorvosok

Katonaorvosok az első és a második világháborúban címmel előadást tartott pénteken az ŐrvidékHázban a honvédség egészségügyi főnöke. Ezt követően a tisztelgők megkoszorúzták a háborúban elhunyt orvosok és egészségügyi dolgozók emlékművét.
Az első világháború centenáriumának utolsó évében - a magyar egészségügy napja alkalmából - a hajdani katonaorvosok szerepét ismertette a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke.

Kopcsó István - orvos dandártábornok

“A  katonaorvosok jelenléte vagy a katonai egészségügyi személyzet jelenléte egy jól felszerelt minőségi ellátást nyújtó személyzet jelenléte emeli a katonáknak magabiztosságát, a harci morálját, hiszen tudják, hogy bármi történik velük megfelelő kezekbe kerülnek.”

Dédapám nagy háborús története címmel hirdetett pályázatot középiskolásoknak a Savaria Történelmi Karnevál közalapítványa. A díjakat az ŐrviékHázban adták át.

Geosits Lili

“A nagyapám és apukám idén - azt hiszem ősszel, de nem tudom pontosan - Ukrajnába látogattak Zlotovba a dédnagyapám, vagyis üknagyapámnak a sírjához, ahol állítólag eltemették, meglátogatni és hogy egy családtag is tegyen rá egy koszorút, ezért ők ott voltak. És jött ez a lehetőség, hogy erről tudok írni egy ilyen megemlékezést és úgy gondoltam, hogy ez szép lenne, hogy én is hozzájáruljak.”

Pfingstl Josef

“A dédapám nagy háborús történetéről ugye a napló, amit ő írt a fogságából, arról csináltuk ezt a pályázatot. A töritanárom segítségével.”

A háborúban elhunyt orvosok és egészségügyi személyzet emlékműve a Markusovszky-kórház 11-es huszár úti telepheyének udvarán áll. Itt  cserkészek jelenlétében helyezték el az emlékezők a tisztelet koszorúit.

Harkay Péter - vezetőtiszt, III. Nyugat-Magyarországi Cserkészkerület

“Nem csak emlékezni jöttünk, hanem erőt meríteni, példát látni a 100 évvel ezelőtti elődeinknek az életéből. Egy cserkésznek azt hiszem nem az a feladata, hogy valami hagyományörzőként álljon egyenruhában egy szobor mellett, hanem, hogy ebből a kötelességteljesítésből a bajtársiasságból példát merítsen.”

A Nagy Háborús Emlékévsorozat részeként augusztus végén mutatják be a Vas vármegyei matrózok a monarchia haditengerészetében című kiadványt.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb