Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rendőr strandparti

Nem megoldás, ha a strandon egy törölközővel takarjuk le az értékeinket tartalmazó hátizsákot – többek között erre is figyelmeztet a rendőrség nyári bűnmegelőzési akcióján. A megye legnagyobb fürdői után Szombathelyre is meghirdették a „Strandparti” elnevezésű programot. Az időjárás itt azonban közbeszólt.
A közlekedési balesetek sérüléseit előzheti meg, vagy enyhítheti a biztonsági öv használata, erről egy szimulátor segítségével lehetett meggyőződni, a gyerekek pedig többek között a részeg szemüveget próbálhatták ki a bűnmegelőzési strandpartikon. A rendőrök szórólapokon is tájékoztatták a fürdőzőket arról, miként kerülhetik el, hogy a tolvajok áldozataivá váljanak.

Németh Andrea – bűnmegelőzési munkatárs, Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Mindig hangsúlyozzuk, hogy az értékeket rakják be az értékmegőrzőbe, a kulcsot rakják fel magukra, a fürdőruhára, és lehetőleg mindig csak annyi értéket hozzanak magukkal, készpénzt, telefont, tabletet, amiről úgy gondolják, hogy feltétlenül szükséges.

A szombathelyi strandpartit az eső elmosta ugyan, de a Tófürdő elé meghirdetett kerékpár regisztrációs programot így is megtartották. 2015-ben indult a Bike Safe elnevezésű akció, amelynek keretében egy országos adatbázisban rögzítik a biciklik jellemzőit és használóját, így ha ellopják a kerékpárt, könnyebb megtalálni.

Danka Donát

Ide el kell jönni és adnak ilyen matricát, rá kell ragasztani a biciklire, így ha ellopják, be tudják azonosítani.

A rendőrség bűnmegelőzési akciójának keretében a kerékpár regisztráció ingyenes. A biciklit lefényképezik, és az egyedi azonosító számát is rögzítik. Az adatbázisba akkor is be lehet kerülni, ha valaki nem tudja például számlával igazolni a tulajdonjogát. A vasi rendőrök eddig 700 kerékpárt regisztráltak a Bike Safe programban.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb