Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Városi véradás

A szeptemberig tartó országos kampányhoz csatlakozva Szombathelyen is megszervezték a városi véradást. A retro jellegű akcióban a vártnál többen vettek részt. Most sok önkéntesre van szükség, mert ilyenkor több a baleset - és a szabadságok miatt kevesebb a véradó.
A vártnál is többen érkeztek a hétfői véradásra a Szombathelyi Vérellátó Központba. A nyári országos kampányhoz csatlakozott a város, ilyenkor ugyanis nagy szükség van az akár életmentő önkéntességre.


Lantai Szilvia - vezető főorvos, Szombathelyi Területi Vérellátó

“Általában a július első fele és az augusztus szokott nagyon szoros lenni, ugye a szabadságolások nagy ideje is ez, a legtöbb távol lévő véradó ilyenkor van, viszont a balesetek száma majdnem mindig növekszik ilyenkor, ráadásul kicsit nagyobb balesetek, nagy vérigényűek, a tervezett műtéteknek pedig folyamatosan mennie kell, ezért a vérkészítmény-igény inkább nő a nyári hónapokban.”


A város polgármestere a  megnyitójt történeti visszatekintéssel kezdte: Szombathelyen István Lajos professzor kezdeményezte az első véradásokat - de a kimondottan városi véradásnak nincs múltja, ez tehát egy hagyományteremtő rendezvény.

Puskás Tivadar - polgármester

“Itt Szombathelyen évente körülbelül 13 ezer egységnyi vérre van szükségünk, ezt 5-6 ezer véradási eseményből - így hívják ezeket a dolgokat - tudjuk megszerezni. Nagyon fontos az, hogy mindannyian térítésmentes véradásban részt vegyünk.”

A retro véradáson ahogy régen, most is szendviccsel és sörrel kedveskedtek az önkénteseknek - azonban most extra ajándékokat is kaptak a véradók, hiszen a hétfői akció egy országos kampány  állomása volt.

Aki szeretne három életet megmenteni, ezt a Szombathelyi Vérellátóban minden nap hétfőtől csütörtökig 8 és 15, pénteken 8 és 13 óra között teheti meg. Véradásra a város és a megye nagy rendezvényein is van lehetőség.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb