Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Parkerdő

A rendőrség és a polgárőrség szórólapokkal hívják fel a parkerdei ingatlantulajdonosok figyelmét arra, hogy a nyári időszakban különösen vigyázni kell a területen az értékeikre. A hatóság emberei a nap bármely részében megjelenhetnek az érintett területeken - a bűnözők számára a jelenlétük is komoly visszatartó erő. A lakosság is tehet a megelőzés érdekében.
Motorral és kerékpárral járják a Parkerdő környékét a rendőrök és a polgárőrök - együttműködnek annak érdekében, hogy minél biztonságosabb legyen a terület. A külterületek, nyaralók és lakóingatlanok védelme érdekében indult most szezonális kampány: szórólapokat hordanak szét és tesznek ki még a hirdetőtáblákra is.

Varga Sándor - bűnmegelőzési előadó, Vas Megyei RFK. Bűnmegelőzési Alosztály

“Azért jöttünk most ide ki, mert nagyon sok olyan ingatlan van, amit nem életvitel-szerűen használnak, és nagyon sokan tartózkodnak jelen pillanatban is itt, és felhívjuk a figyelmüket, hogy az értékeiket, amiket kihoztak a nyárra, amik jelen pillanatban itt vannak a nyaralókban, azokat hogy kell megvédeni.”

Ezek a szórólapok bevált tanácsokat tartalmaznak; még a Házőrző elnevezésű telefonos applikációról is írnak az egyikben. A cél, hogy megelőzzék a bűncselekményeket, például a betörést vagy a rongálást. A nyár különösen nagy aktivitást igényel az egyenruhásoktól: a Claudius Polgárőr Egyesület is figyeli a terepet.

Kiss Viktória - elnök, Claudius Polgárőr Egyesület

“Mindegyik szolgálatban legalább négy fő szerepel, a mi tagjaink kerékpárral, robogóval és az új gépjárművel látnak el szolgálatot, kimondott időpont nincs, tehát a nap 24 órájában bármikor felbukkanhatnak polgárőreink, nincs előre meghatározott időpontunk.”

A rendőrség a megelőzés hatékonyságát hangsúlyozta: a szerszámtárolókban nem célszerű drága kerti szerszámokat, értékes eszközöket tartani; hazainduláskor tanácsos bezárni az ablakokat is, nem csak az ajtókat; hasznosak lehetnek a biztonságtechnikai eszközök. Azt is javasolják, hogy a szomszédok mindig figyeljenek oda egymásra, illetve az ismerősök ingatlanára.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb