Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Hőség

Péntek éjfélig II. fokú hőségriasztást adott ki az ország egész területére az Emberi Erőforrások Minisztériumának országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára. Napok óta Szombathelyen is meghaladja a 30 fokot a legmagasabb nappali hőmérséklet, de az éjszakai órákban is sem süllyed a hőmérő higanyszála 20 fok alá.
Puskás Tivadar polgármester és unokái is kipróbálták a Fő téren felállított, a nagy melegben enyhülést adó párakaput. A napok óta tartó kánikulában a város több pontján, így a vasútállomáson is ingyen juthatnak ivóvízhez az arra járók.  A napközbeni 30-35 fok körüli hőmérséklet nem ritka az utóbbi években, így a legtöbben már tudják, hogyan védekezzenek.

Németh Gábor

„A napnak csak a megfelelő időszakaiban jövünk ki, tehát a gyerekekkel, kisgyerekekkel reggel 8 és 10 között, és 6 után szoktunk lejönni. Meg hát otthon leeresztjük a redőnyt, van légkondícionálónk. Ha lejövünk akkor naptejjel védekezünk a napsugárzás ellen.”

Ebben az időszakban nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása is.

Bányai Mária Julianna
„ igyekszem a két litert legalább meginni, mert egyébként érrendszeri beteg vagyok, tehát oda kell figyelni nagyon a folyadékfogyasztásra, és hát igyekszem a nagy hőségben nem kimenni.”

A nagy melegnek is szerepe van abban, hogy a hét elején több volt a feladatuk a mentőknek.

Köcse Tamás - Vas megyei vezető mentőtiszt, Országos Mentőszolgálat Nas:180801hoseg

„A mentőre szoruló betegek száma hétfőre megugrott mintegy 30 százalékkal Vas megyében. A keddi napra ez némileg csökkent ugyan, de elmondható, hogy nagyon sokan a krónikus betegségben szenvedők, magas vérnyomásosok, cukorbetegek, agyiér-betegek ebben a melegben fokozottan kitettek a heveny események megjelenésének.”

A II. fokú hőségriasztás péntek éjfélig szól, a folytatás attól függ, hogy az elkövetkező napokban érkezik-e enyhülés.

Pétervári Tibor – vezető, Szombathelyi Meteorológiai Állomás Nas:180801hoseg

„Folytatódik tovább a hőségnapok sorozata. Ugyan a mai, meg a holnapi éjszakán lehet itt-ott záporeső, de hát területi átlagban nagy mennyiség nem jön, éppen szerencsés helyekre jut csapadék, illetve majd a jövő hét elején egy kicsit csökken a hőmérséklet, de az is annyit tesz, hogy 28-30 fok közé a maximum, és aztán a jövő hét közepére ismét 33-35-re emelkedik. „

A polgármesteri hivatal is közzétette a hőségriasztás idejére vonatkozó hasznos öltözködési, étkezési, közlekedési, utazási, strandolási tudnivalókat, amelyek az önkormányzat honlapján olvashatók.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb