Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Első Vasi Praxisközösség

Egészségmegőrző és prevenciós programokat szervez az Első Vasi Praxisközösség. A két hónapja létrehozott szervezet elsődleges céljai közé tartozik a leggyakoribb betegségek átfogó szűrése. Minden program ingyenes azoknak, akik a közösséghez tartozó háziorvosok ellátási körzetébe tartoznak.
Érszűkület, csontritkulás, depresszió, szorongás, cukorbetegség - ezek a problémák  a lakosság széles körét érintik. Amennyiben időben felismerik a gondot, az könnyebben orvosolható, de érdemes a megelőzésre is odafigyelni - erre hívják fel a figyelmet az  Első Vasi Praxisközösséget alapító háziorvosok.

Nagy Éva - háziorvos, főorvos

“A mozgásnak a népszerűsítése, szükség szerint gyógytorna vagy bármilyen mozgásprogramok kialakítása, diétás tanácsadás, esetleg a későbbiekben főzőklubok, vagy bármilyen tevékenységet fogunk szervezni, amivel egy kicsit az egészséges étkezésre, életmód felé irányítjuk a lakosság figyelmét. Természetesen családok jöhetnek, egyedileg jöhetnek, ez mindenképpen egy megelőző tevékenység lesz!”

Mintegy tucatnyi szakember dolgozik azért, hogy változtasson a halogató lakossági szemléleten. Az a céljuk, hogy minél többen járjanak rendszeresen szűrővizsgálatokra, és építsék be mindennapjaikba az egészséges életmódot.

Fehér Adrienn - háziorvos

“Jelen praxisközösségben hét háziorvosi praxis összekapcsolódásából hét háziorvos,  gyermekgyógyász szakorvos, dieteikus, gyógytornász, magasan képzett egészségügyi szakdolgozók, diplomás ápolók, pszichológus tevékenykedik, akik szakmailag hiteles információval tudják ellátni a lakosságot.”

A praxisközösség programjai megtalálhatók az online felületeken, illetve előzetes bejelentkezéssel elérhetők a háziorvosi prevenciós rendelések. A meghirdetett szűréseket is érdemes igénybe venni: legközelebb augusztus, 24-én, Ikerváron várják az egészségtudatos pácienseket komplex, átfogó vizsgálatra.

Stánitz Éva - megyei tiszti főorvos

“A kormányhivatal népegészségügyi főosztálya az Országos Közegészségügyi Intézeten keresztül szűrőbuszt kért le, és a mi munkaterületünknek megfelelően fogjuk megtölteni tartalommal, bőrgyógyászati szűréssel, csontritkulással, nőgyógyászati, citológiai kenetvétellel és egyéb vizsgálatokkal, amit azért hozott létre az egészségügyi kormányzat, hogy sok helyre eljusson, ezt mi most lekértük ide.”

Az Egészségügyi Minisztérium által életre hívott modellprogram keretében működő Első Vasi Praxisközösség programjai ingyenesek. A megyében egyelőre az ikervári, a nyőgéri, a gércei, a pecöli és a toronyi háziorvosi praxis ellátási területéhez tartozó lakosság, illetve Szombathelyen  Nagy Éva és Birosz Béla páciensei vehetik igénybe az említett szolgáltatásokat.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb