Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kőszegi tűzoltó jubileum

Nagyszabású programsorozattal ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Versenyt, látványos bemutatót, gyerek tűzoltó olimpiát és utcabált is rendeztek a jubileum tiszteletére.
Az ország legrégebbi, 1868 óta folyamatosan működő önkéntes tűzoltó egyesülete a kőszegi. Közel száz tagja van, köztük nők és fiatalok is szép számmal, akik a környéken élők biztonságáról gondoskodnak.

Seper András – a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője

„Kőszegen büszkék lehetünk arra, hogy folyamatosan önkéntesek látták el a mentő- és tűzvédelmet, napjainkban is. A három hivatásos tűzoltóság mellett önállóan végzik tevékenységüket, 15 ezer lakos védelmét látják el 15 településen, önállóan vonulhatnak.”

Évente 100-120 alkalommal riasztják őket zömmel balesetekhez, időjárás okozta káresetekhez, tüzekhez. Helyismeretük nagy előny, amire a hivatásos egységek is bátran támaszkodhatnak.

Stipkovits István – elnök, Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

„A tevékenységben hivatásos és önkéntes között különbség nincsen semmi. Se végzettségben, se felszerelésben, se technikai háttérben. A hivatásosok azokat a területeket, amiket nem tudnak időben elérni, azokat tudjuk mi lefedni.”

Horváth István – parancsnokhelyettes

„A kollektíva nagyon jó, az ember azért is van még itt. Összetartó csapatunk van, mindenkire lehet számítani a bevetéseken, a magánéletben.”

A jubileum alkalmából a környék településeinek önkéntes tűzoltói, valamint a testvérvárosok és Szombathely egységei közösen ünnepeltek a házigazda kőszegiekkel. Huber László polgármester megköszönte a tűzoltók áldozatos munkáját, és az épülő új laktanyáról is beszélt.

„Szeptember végén átadásra fog kerülni a kor követelményeit kielégítő új tűzoltó laktanya a Liszt Ferenc utcában. Ez az aktus lesz a jubileumi év utolsó ünnepi része.”

Az ünnepségen jelen voltak a jövő tűzoltói is: az Önkéntes Tűzoltók Országos Szövetsége 16 éve szervez ifjúsági tábort a hivatás iránt érdeklődő fiataloknak, amelynek idén több mint 40 résztvevője volt.

Kiss Benedek

„Én már kisebb korom óta részt veszek tűzoltó foglalkozásokon Csornán, ahonnan jöttünk, és úgy gondoltuk, magasabb szintre emeljük ezt a tudást, amit ott megkaptunk, és ez a tábor erre nagyon jó apropó volt.”

Viharban autóra dől egy fa, egy ember a kocsi alá szorul – ezt a káresetet szimulálták nagy érdeklődéssel kísért, látványos bemutatón az önkéntes tűzoltók a Fő téren. Minden úgy történt, akár egy valós helyzetben: előbb a fát fűrészelték szét, áramtalanították a járművet, majd emelőpárnák segítségével kiszabadították a sérültet.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Dr. Kelbert Krisztina az Oladi közéleti klubban
  Dr. Kelbert Krisztina az Oladi közéleti klubban Az Olad Városrészért Egyesület Közéleti klubja 2019 februári előadására neves előadót hívott meg egy nagyon…
 • Szabóverseny - Szakmasztár
  Szabóverseny - Szakmasztár Az idén is megrendezi a Kereskedelmi és Iparkamara a Szakma Kiváló Tanulója versenyt. A könnyűipari…
 • Család- és gyermekjóléti szolgálatás
  Család- és gyermekjóléti szolgálatás Tavaly több mint 1200 háztartás vette igénybe a család- és gyermekjóléti szolgálatást Szombathelyen. Legtöbbször megélhetési…
 • Puskás Galéria
  Puskás Galéria Keppel Miklós fotógráfus képeiből nyílt kiállítás “Színek, fények, formák” címmel a Puskás Galériában.
 • Vas-Film
  Vas-Film Március elsejéig lehet nevezni a  “Vas-Film” 15 Vas Megyei Függetlenfilm Fesztiválra.

Legnépszerűbb

 • Szakosított intézmény kitagoló házak
  Szakosított intézmény kitagoló házak Közel 830 millió forint pályázati támogatásból új házak épülnek látás- és mozgássérültek részére Szombathelyen és…
 • ELTE nyílt nap
  ELTE nyílt nap Már a második nyílt napot tartja idén az ELTE szombathelyi kampusza, és lesz még egy…
 • Brnoban is eredményesek voltak a szombathelyi robotok
  Brnoban is eredményesek voltak a szombathelyi robotok Az elmúlt héten Brnoban rendezték meg Csehország legnagyobb nemzetközi robotversenyét az általános és középiskolai korosztály…
 • Körmendi Kolping farsangi bál
  Körmendi Kolping farsangi bál Hagyományosan január utolsó szombatján került megrendezésre a Kolping Farsangi bál, mely egyben az egyházközség rendezvénye…
 • Jogásznap
  Jogásznap Szombathely híres szülötte, Horváth Boldizsár egykori igazságügy miniszter emléke és munkássága előtt tiszteleg ebben az…