Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

TFA - legerősebb tűzoltó

Az ország legerősebb tűzoltója címért vetélkedtek két napon át hat ország lánglovagjai Bükfürdőn. Magyarországon 2005-től rendezik meg a versenyt. Az embert próbáló feladatokat a hétköznapokból merítették, a tűzoltóknak munkájuk során szinte naponta kell bizonyítaniuk fizikai és mentális felkészültségüket.
Három emeletnyi magasságba kellett felfutniuk a versenyzőknek – ami önmagában egy átlagember számára is megoldható. A tűzoltóknak ezt 20 kg-os légzőkészülékben egy 19 kg-os tömlőt cipelve kellett megtenniük. A feladatok között szerepelt egy hatalmas fémtömb elmozdítása kalapáccsal, vízsugárral célbalövés, és egy ájult embert szimbolizáló 80 kg-os bábut kellett biztonságba juttatni. Mindezt maximum 6 perc alatt. Kurucz Csaba két éve tűzoltó, ez már a második versenye, ahol ő a legfiatalabb.

Kurucz Csaba – tűzoltó, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fárasztó volt, így van. A babahúzásnál elfogyott az erőm, úgy éreztem. De ez látszott, el is estem, de felálltam, tovább kellett menni. Ennyi. Tetszett nagyon a pálya, jól megcsinálták idén is, teljesíthető. Oda kell tenni magát az embernek.


Horváth Attila 2015-ben már megszerezte az ország legerősebb tűzoltója címet, fontosnak tartja a felkészültséget.

Horváth Attila – rajparancsnok, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mindennapi munkánk során nagyon fontos az állóképesség, az erő, a tűzoltónak ez a hivatásával jár. Úgy gondolom, ahhoz, hogy az állampolgárok biztonságban érezhessék magukat, ez elhanyagolhatatlan. 12.40

A bajban minden perc számít, ezért fontos az állóképesség folyamatos fejlesztése. A tűzoltóversenynek világszerte nagy hagyományai vannak.

Hajdú Márton – szóvivő, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Úgy gondolom, azt, hogy a hétköznapokban miért szükséges kollégáimnak a megfelelő fizikai illetve mentális állóképesség, azt nem kell magyaráznom, hiszen minden tűznél, balesetnél erre szükség van, komoly igénybevételnek vannak kitéve. Ezekre a versenyekre pont azért van szükség, hogy ne csak élesben gyakorolják, hanem össze is tudják mérni az erejüket, az állóképességüket. 16.43

A hétköznapi hősök nem csak a hivatásukban, hanem sportteljesítményükben is bizonyítottak – így mondott köszönetet az ország legerősebb tűzoltója címért versenyzőknek a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. A szervezők a családokat is számos programmal, koncertekkel, bemutatókkal várták.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb