Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Önkéntes tűzoltók és polgárőrök elismerése

52 önkéntes tűzoltó és polgárőr egyesületnek mondott köszönetet a megyei védelmi bizottság és a megyei közgyűlés elnöke a júniusi viharkárok idején nyújtott segítségért. Június elején a hirtelen lehullott nagy eső utakat öntött el, hidakat rongált meg, de a Vadása-tó gátjának átszakadását sikerült megakadályozni.
Június 8-án és 9-én a rendkívüli időjárás miatt kellett mozgósítani a megyei mentőcsoportokat, önkéntes tűzoltókat és polgárőröket. Körmend és Szentgotthárd térségében több településen is szükség volt a segítségre, hiszen a hirtelen jött nagy eső miatt megáradtak a folyóvizek és a tavak, utakat, hidakat, épületeket veszélyeztetve. A kritikus napok történéseit Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke idézte fel a megyeházán rendezett ünnepségen.

Harangozó Bertalan

2018. június 8-án és 9-én mintegy 100 milliméter csapadék hullt a szentgotthárdi és a körmendi járás néhány területén, egyes településeket érintve, és a domborzati viszonyok miatt áradásokat, elöntéseket, és károkat okozott.

A védelmi bizottság elnöke után a megyei közgyűlés elnöke, Majthényi László is köszönetet mondott annak a csaknem 150 önkéntes tűzoltónak és polgárőrnek, akik a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédők irányításával végezték a mentést és a helyreállítást.

Fritz József elnök, Ivánci Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Fél 4-kor kaptunk egy riasztást, hogy el kell menni a Vadására, ugye a Vadása miatt kellett elmenni, ott a mentőcsoporttal 28 fővel ott voltunk, és nekiállítunk a védekezést megkezdeni.

Biczó Péter elnök, Körmendi Polgárőr Egyesület

Gátszakadás veszélye állt fent ott a Vadása-tónál, emiatt kellett homokzsákot feltölteni homokkal, és ezt rakták, elég kritikus volt a helyzet, egy egész nap, vasárnap ott volt 3 polgárőr tagunk Körmendről.

A köszönet jeléül okleveleket vehettek át az önkéntes szervezetek vezetői.

Kovács András Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség elnöke
Nagyon szervezetten, egymást tényleg segítve, támogatva folyt a munka, pedig a körülmények tényleg nem a legjobbak voltak, hisz a megcsúszott gátnál a végén gyakorlatilag majdnem térdig érő sárban hordtuk a zsákokat mi is, de ez nem befolyásolta a munkavégzást és a kedvet sem.

Az ünnepségen elhangzott: a rendkívüli időjárás okozta károk miatt a megye 9 települése fordult vis maior támogatásért a Belühgyminisztériumhoz összesen 242 millió forint értékben.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb