Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tűzoltónap

Negyedik alkalommal találkoztak a megye hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltói szombaton a Fő téren. Összetartozásuk jeleként lakatokat helyeztek el egy bontóbaltán.
Június 8-án és 9-én a rendkívüli időjárás miatt kellett mozgósítani a megyei mentőcsoportokat, önkéntes tűzoltókat és polgárőröket. Körmend és Szentgotthárd térségében több településen is szükség volt a segítségre.

Az együttes munka fontosságát hangsúlyozta a tűzoltónapon a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

Bognár Balázs – igazgató, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

„Nem mehetünk el amellett, hogy a Vas megyét sújtó káreseményeket - legyen szó akár szabadtéri tűzesetekről, műszaki mentésekről, vagy ami a legjellemzőbb, extrém időjárási események, viharok okozta káresetekről – ezt csak közösen lehet felszámolni”

Félszáz gépjármű és négyszáz tűzoltó sorakozott fel a Fő téren. A megjelenteket Illés Károly alpolgármester köszöntötte.

„Hihetetlen erőt sugároznak így, együtt felvonulva egyébként a háttérben a járműveikkel. És ezt az erőt képviselve tudjuk, hogy biztonságos a megyénk az önök együttműködése kapcsán. Hadd fejezzem ki köszönetemet és hálámat, ahogy vigyáznak ránk, és ott vannak, segítenek a bajban”

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke Szent Flórián Emlékplakettet vehetett át a katasztrófavédelmi feladatok támogatásáért. A politikus megköszönte a hivatásosok és az önkéntesek elmúlt évi munkáját.

„Most esik az eső, de ha valaki tűzoltó és szereti a hivatását, szereti az önként vállalt feladatát, akkor örülhet is ennek az időnek, hiszen tűzcsillapító hatása van ennek az esőnek. Szerencsére nem katasztrófahelyzetben állunk most itt.”

A tűzoltók, együvé tartozásuk jeleként emléklakatokat helyeztek el az erre az alkalomra készült bontóbaltán.

A program különböző bemutatókkal folytatódott.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb