Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Lépcsőfutás

Az egész megyéből érkeztek tűzoltók a hagyományos lépcsőfutó versenyre. A város legmagasabb épületében mintegy hatvan lánglovag tette próbára a kondícióját - köztük két hölgy is megmutatta, hogy felveszik a versenyt férfi kollágáikkal.
Így indultak a 14 emeletes társasház földszintjéről a tűzoltók. Nagyjából öt perc alatt kellett felfutni az épület legfelső szintjére. A felszerelésük 25 kilogramm körüli - de voltak, akik légzőkészülék nélkül futottak.

Seper András - igazgatóhelyettes, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

“A verseny célja, hogy felmérjük a tűzoltók felkészültségét, ezen a versenyen létesítményi, önkormányzati és hivatásos tűzoltóság tagjai mérhetik össze tudásukat, több kategóriában, ez korhoz kötött kategória, és nemcsak légzőkészülékben kell feljutni a 14. emeletre, hanem vannak közben különböző állomások, ahol különböző feladatokat kell végrehajtaniuk.”

A versenyzők szerint ez volt az igazi kihívás: a futás alig okozott gondot, ám a feladatokat nehéz volt időre megoldaniuk. Így nemcsak sportban bizonyíthattak, hanem abban is, hogy mennyire vannak otthon a szakszerű és pontos feladatvégrehajtásban.

Balogh Eszter - mb. szóvivő, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

“A negyedik emeleten különböző tűzoltó védőfelszerelésekből kell egy megadott kép alapján egy ék alakzatot készíteniük, majd a nyolcadik emeletre felfutva különböző tűzoltó felszerelésekből sugarat szerelniük, ezzel fel kell futniuk a 10. emeletre, ahol a sugárcsövet össze kell hajtaniuk egy dobozba.”

A 12. emeleten várta őket az utolsó feladat: autógumikat kellett egyik helyről a másikra átpakolniuk, majd felsprintelni a 14. emeletre.  A hatvan tűzoltó között két hölgy versenyzett. Kádárné Beke Gabriellának kislánya is szurkolt a helyszínen - első helyezést érdemelt ki a női légzőkészülékes futásban.

Kádárné Beke Gabriella - főelőadó, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


“Most már, hogy vége van a lépcsőfutónak az én részemről, most már kicsit megkönnyebbülés, izgultam egy kicsit, de örülök, hogy sikerült idén is teljesíteni, idén ugye légzőkészülékkel indultam, tavaly még csak védőfelszereléssel, kihívás volt, de örülök, hogy sikerült!”

A légzőkészülékkel futás abszolút győztese egy szombathelyi hivatásos tűzoltó, Horváth Attila lett.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb