Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Emlőséta

Évente hatezer új emlődaganatos esetet fedeznek fel Magyarországon, kétezer nő belehal a betegségbe. A korai diagnózis életet menthet, ezért lényeges az önvizsgálat és a mammográfián való részvétel. Október elseje a mellrák elleni küzdelem világnapja, Szombathelyen sétával hívták fel a nők figyelmét a megelőzés fontosságára pénteken.
Rózsaszín lufikat, sálat és szalagokat osztottak a résztvevőknek a gyülekezőnél. Ez a remény és az Amerikából indult figyelemfelhívó kampány színe is egyben. A Szombathelyiek Egészségéért Egyesület hetedik éve szervez sétát a mellrák elleni küzdelem jegyében. Idén csaknem negyvenen csatlakoztak, sokan már nem először.

Kiss Ibolya

"Én minden évben elmegyek szűrővizsgálatra, és egyik alkalommal sajnos nálam is találtak egy csomót. Nagyon megijedtem, de hála istennek ez egy jóindulatú dolog volt."

Az emlőrák az egyik vezető halálok a nőknél, pedig ha időben felismerik, jó eséllyel gyógyítható. Kialakulását elsősorban életmódunk befolyásolja. 45 év fölött kétévente kötelező a mammográfiás szűrővizsgálat, de mivel a betegség fiatalabbaknál is előfordul, a megelőzés másik formája, az önvizsgálat fontosságát hangsúlyozza a kampány. Ennek a helyes technikájáról szórólapon tájékoztatták a nőket.

Milisitsné Tátrai Beatrix - elnök, Szombathelyiek Egészségéért Egyesület

"Nem csak az idős hölgyeknek a betegsége lehet az emlődaganat, hanem fiataloknál is előfordulhat, ennek következtében már 20 éves kortól ajánlott az önvizsgálat, minden hónapban ajánlott, mindig adott napon, a menstruáció utáni 5-8. nap környékén, amikor az emlő állománya visszanyeri eredeti állapotát."

A séta a Borostyánkő Áruháztól a Fő térig vezetett.

Bálint Éva színész a reményről osztott meg gondolatokat, aminek óriási szerepe van egy pozitív diagnózis esetén. A résztvevők végül a szökőkúthoz vonultak, és a magasba engedték a rózsaszín lufikat.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb