Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Temetői rend

November elsején vagy azt megelőzően gyakorlatilag az egész ország útra kel, hogy felkeresse elhunyt szeretteinek sírját. De nemcsak a megnövekedett forgalom jelent ilyenkor fokozott veszélyt, hanem a lopások, betörések is megkeseríthetik az emlékezés nyugalmát. A rendőrök és a polgárőrök is fokozott figyelmet fordítanak már október végétől a sírkertekre és környékükre.
Egész héten nagy a forgalom a sírkertek környékén. Vas megyében is tízezrek róják le kegyeletüket hozzátartozóik sírjánál. Szombathelyen a Jáki úti temetőnél már a hétköznapi délelőttön is fokozott odafigyeléssel lehetett csak közlekedni. A parkolást polgárőrök segítik most napokon keresztül.

Kiss Viktória – elnök, Claudius Polgárőr Egyesület

Minden egyesületünk kiemelt feladatának tekinti a Halottak Napi feladatok ellátását. Elsősorban a forgalom segítésében tudunk részt venni, a parkoltatásban. Ne legyen keveredés és ebből baleset parkolás közben, valamint a temetők területén is járőrszolgálatot látnak el polgárőreink.

A legtöbben virágokkal és koszorúkkal, mécsesekkel megrakottan érkeznek a sírkertekbe, miközben táskájukra is figyelniük kellene.

Németh Andrea – kiemelt főnyomozó, Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Óhatatlanul megnövekszik az elkövetők és az áldozatok száma, zseblopás és egyéb lopások száma. Ezt elkerülendő nagyon fontos, hogy a hölgyek a táskáikat mindig maguk mellé szorítva vigyék, soha ne hagyják őrizetlenül, még pillanatokig sem.

A pénztárcát, és a mobiltelefont a farzseb helyett inkább a kabát belső zsebébe tegyük. Az autóban ne hagyjunk értékeket, a csomagtartóba pedig semmiképp se a temető előtt pakoljunk be. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy elindulás előtt zárjuk be az ajtókat, ablakokat, és a kertkapukat is – javasolja a rendőrség. A sírkertekben bűnmegelőzési jó tanácsokat tartalmazó plakátokat helyeznek el, az autók szélvédőjére pedig szórólapokat raknak.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb