Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Esőemberke Alapítvány foglalkoztatás

Ötmillió forint pályázati forrásból autizmussal élők és megváltozott munkaképességű emberek munkaerőpiaci integrációját elősegítő programot valósít meg egy éven keresztül az Esőemberke Alapítvány. A foglalkoztatás mellett tanulmányút és szakmai továbbképzés is szerepel a tervek között.
Szárított snidlinget aprítanak a Ma Háza foglalkoztatottjai. A gyógy- és fűszernövény-feldolgozáson kívül csomagolási, irodai és takarítási munkát végez 24 megváltozott munkaképességű és autista gondozott. Ez a napi 4-6 órás tevékenység jó hatással van a közösségi életükre, hasznosan töltik a szabadidejüket, és keresetük is van.

Godáné Kazári Eszter - foglalkoztató vezető, Ma Háza

"Az autizmussal élők számára ez egy nagyon jó közösség. Az egyéb megváltozott munkaképességű kollégákkal dolgoznak együtt, és nagyon jó közösség alakult ki, tudnak fejlődni, jobban szocializálódni, beilleszkedni a társadalomba."

A májusban indult foglalkoztatási program egyik célja, hogy nyissanak a társadalom felé, bemutassák, hogy az autizmussal élők is képesek értékteremtő munkát végezni. Nyílt napot tartottak, tanulmányútra indultak a pannonhalmi levendulaházba, és képzéseket is szerveznek.

Nádorné Vörös Ibolya - kuratóriumi elnök, Esőemberke Alapítvány

"Több képzés lesz, amiben az itt doglozó autizmussal élők és megváltozott munkaképességűek fejlesztése, munkakészségük, kommunikációk fejlesztése, másrészt a szakembereink számára lesznek képzések, hogy minél szakszerűbben tudják ezt a foglalkoztatót irányítani, szervezni az itteni munkát."

A workshopon bemutatkoztak a régióban működő foglalkoztatóházak. (10:25) A Győr melletti Mindszentpusztán 11 megváltozott munkaképességű ember készít kézműves termékeket, már saját vesszőültetvényük is van.

Zakár Andrásné - vezető, Mindszentpusztai Lakóotthon

"A rongyszőnyegeket az autisták készítik a kezdeti munkáktól a késztermékig önállóan egy gyógypedagógus irányításával, de most már teljesen önállóan is képesek dolgozni. A vesszőfonott termékeket kifejezetten vesszőfonással foglalkozó mester segítségével készítik."

Az összejövetelen a rehabilitációs foglalkoztatás további bővítésének lehetőségeiről, jó gyakorlatokról szerveztek kerekasztal-beszélgetést.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb