Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

PIC műszeradomány

Hatmillió forint értékű új ultrahang készüléket adott át a Zseboroszlán Alapítvány a Markusovszky Kórház koraszülött intenzív osztályának. A modern géppel elsősorban koponyavizsgálatokat végeznek majd az idő előtt világra jött gyerekeknél.
Ezzel a csúcstechnikát képviselő ultrahang-készülékkel vizsgálhatják ezentúl az idő előtt született babákat a Perinatális Intenzív Centrumban. Könnyen és gyorsan megállapítható vele egy esetleges agyvérzés, ami a koraszülötteknél gyakran előfordul. De nemcsak a koponya, hanem a hasüreg és a teljes test vizsgálatára is alkalmas az új gép, ami egy húszéves berendezés helyére érkezett.

Grasselly Magdolna - részlegvezető főorvos, Perinatális Intenzív Centrum

"Gyönyörű, pontos képet ad, sokkal élesebb, kontrasztosabb képe van, van rajta egy Doppler-része is, áramlásokat is lehet nézni, ez sokkal többet tud, és nagyon jó készülék, nagyon örülünk neki, hogy van."

A műszert a Zseboroszlán Alapítvány vásárolta, amely 2011 óta segíti az osztály működését és a koraszülött babákat nevelő családokat.

Szita Szilvia - kuratóriumi elnök, Zseboroszlán Alapítvány

"Az orvosok munkáját próbáljuk könnyebbé tenni eszközök, műszerek beszerzésével, továbbképzések támogatásával, másérészt az itt ápolt kis koraszülötteknek szoktunk olyan eszközöket, berendezési tárgyakat, játékokat vásárolni, amivel kicsit komfortosabban telik az a pár hónap, amit itt eltöltenek."

Adó egyszázalékokból, adományokból, gyűjtőakciókból jött össze a szükséges pénz. (0:19) A hét hónapos Eliza szülei például jótékonysági bált szerveztek, melynek (3:15-től) teljes bevételét felajánlották a műszer beszerzésére. Kislányuk a 35. hétre született, bélproblémák miatt azonnal műteni kellett, hat hétig ápolták a koraszülött osztályon. Ma már boldog, kiegyensúlyozott baba, ami az itt dolgozók hozzáértésének és odaadó gondoskodásának köszönhető elsősorban - mondja az édesanya.

Illésné Szekér Alexandra

"Úgy gondoljuk, hogy ők ezt nagyon megérdemlik, mi is egészségügyben dolgozunk, tudjuk, hogy mennyire szükség van itt a műszerekre, főleg itt a kisgyerekeknek."

Csákváry Violetta, a gyermekosztály vezetője megköszönte a nagyértékű adományt. Nagy Lajos főigazgató a kórház és a civilek közötti jó kapcsolat fontosságáról beszélt: mint mondta, a képalkotó diagnosztikai eszközök fejlődése miatt a műszerparkot folyamatosan cserélni, újítani kell, amelyhez elengedhetetlen az alapítványok, egyesületek segítsége.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Ajándékozás az MMIK-ban
  Ajándékozás az MMIK-ban Az önkormányzat mintegy másfél millió forint értékű ajándékkal és műsorral várta kedden a városban élő…
 • Demonstráció
  Demonstráció Demonstrációt tartottak kedden este a szombathelyi városháza előtt.
 • Sportiskolai ünnepség
  Sportiskolai ünnepség Huszadik éve jutalmazza legjobbjait a Szombathelyi Sporközpont és Sportiskola. A jubileumi ünnepségen egy kiemelkedő sikerről…
 • Civil támogatási felhívás
  Civil támogatási felhívás Az üzleti, az önkormányzati és a civil szférát is érinti az az új pályázati lehetőség,…
 • Erdész évzáró
  Erdész évzáró Rend, fegyelem és becsület – ezekkel a szavakkal jellemezte a Szombathelyi Erdészeti Zrt. 2018-at a…

Legnépszerűbb