Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Véradók köszöntése

A véradás napja alkalmából a többszörös véradókat köszöntötték pénteken Szombathelyen. A meghívottak között voltak, akik már több mint száz alkalommal nyújtották karjukat segítő szándékkal. Az ünnepségen elhangzott: a véradás az egyik legmagasztosabb karitatív tevékenység, hiszen a donorok önként és térítésmentesen segítenek valakin, akit legtöbbször nem is ismernek.
Adj vért, és ments meg három életet! - szól az ismert szlogen. Az alkalmanként levett 450 ml vérből ugyanis háromféle vérkészítményt állítanak elő, amit balesetet szenvedett vagy műtét előtt álló betegek kapnak meg. 1988 óta november 27. a véradók napja Magyarországon, ehhez kapcsolódóan Szombathelyen is köszöntötték azokat az önkénteseket, akik 25, 50, 75, 100 vagy annál is több alkalommal adtak vért.

Somogyi Attila - 127-szeres véradó

"Általában szólnak is, behívnak, ha úgy van. De figyeljük, karneválkor mindig szoktunk menni, a retro véradás is bejött az elmúlt 3-4 évben a Vérellátóban, oda is járunk."

Kulcsár István - 102-szeres véradó

"Most például a faluban is adtam, meg a Vérellátóban is, ebben az évben kétszer."

A polgármester úgy fogalmazott: tisztelet és köszönet jár a véradóknak. Humánus cselekedet, ha valaki a saját vérével segít, ami itt a segítés városában, ha lehet, még fontosabb.

Puskás Tivadar - polgármester


"Szent Márton emlékét, szellemiségét nekünk szombathelyieknek külön-külön is mindannyiunknak őriznünk kell."

A vér nem pótolható mással, folyamatosan biztosítani kell, hogy elegendő vérkészlet álljon rendelkezésre, ezért állandó toborzásra van szükség. A Vöröskereszt 1939 óta szervezi a véradásokat, törekednek arra, hogy minél több fiatalt nyerjenek meg a nemes cél érdekében.

Baráth Gábor - mb. igazgató, Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete

"Országos szinten körülbelül 430-450 ezer az a szám, ami biztonságos vérellátást eredményez, Vas megye ehhez megközelítőleg 11-12 ezer véradóval járul hozzá."

Az ünnepségen a Kőrösi ovisok adtak műsort, majd a véradók vehettek át oklevelet, emlékérmet és ajándékot. Köszöntötték a véradóbarát munkahelyeket is, amelyek felismerték a véradás társadalmi jelentőségét, dolgozóik rendszeresen segítenek, és helyet is adnak a véradó akcióknak.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb