Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Katasztrófavédelem - átadó ünnepség

Létra, védőruházat, EDR-rádiók - a legváltozatosabb eszközökkel gazdagodtak a Vas megyei önkormányzati, önkéntes tűzoltók és mentőcsoportok. Az eredményesen pályázók a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon vehették át a felszereléseket.
A tűzoltói beavatkozás alapeszközeit, egyéni védő- és szakfelszereléseket, valamint a gyors és közvetlen kommunikációhoz szükséges EDR-rádiókat kaptak egyebek mellett december 6-án a nyertes pályázók. Hetvenkilenc önkéntes tűzoltó egyesület közel 60 millió, öt önkormányzati tűzoltó parancsnokság mintegy 20 millió, és négy mentőcsoport közel két millió forint értékben kapott a működéséhez szükséges felszereléseket, fejlesztési támogatást a központi költségvetésből. Az önkormányzati tűzoltóságok most először pályázhattak.

Az önkéntesek tevékenységének jelentőségét hangsúlyozta a védelmi bizottság elnöke.

Harangozó Bertalan - kormánymegbízott

“Nélkülözhetetlen most már - és szerintem egyre inkább az - az önkéntes tűoltó egyesületek hozzájárulása a mindennapi, nem csak tűzvédelmi, katasztrófavédelmi, hanem a települések, polgárok biztonságának a biztosításához.”

Belterületi csapadékvíz-elvezető rendszerek fejlesztésére jelentős forrást különített el a megye, így csökkenhet az ilyen jellegű beavatkozások száma - a többi között ezt mondta Kondora Bálint a megyei közgyűlés alelnöke, aki az eseményen méltatta a katasztrófavédelmi szakemberek munkáját. 
Az idei több szempontból is a fejlesztés éve volt Vas megyei tűzoltók számára - emlékeztetett Bognár Balázs megyei igazgató. Az egyik legnagyobb beruházás a körmendi épület volt.


Bognár Balázs - igazgató, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

“A körmendi hivatásos tűzoltók egy megújult laktanyában teljesítettek már szolgálatot, Szombathelyre ez év áprilisában megérkezett egy új típusú Rába gépjárműfecskendő, ezzel már mindhárom tűzoltó parancsnokság rendelkezik már ilyen modern eszközzel, a kőszegi tűzoltók pedig a nyár végén költözhettek be teljesen új laktanyájukba.”

A pályázaton elnyert eszközök nagymértékben javítják a tűzvédelmi reagáló képességet, hozzájárulnak a megyében élők biztonságának és biztonságérzetének növeléséhez.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb