Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szolgálatban szilveztereztek

Nyugodtan telt az év utolsó napja az egyenruhások számára: nem kellett többször vonulniuk, mint általában. A hagyományoknak megfelelően a polgármester felkereste a mentők, a katasztrófavédők és a közterület-felügyelők szilveszterkor is szolgálatot teljesítő munkatársait, hogy személyesen köszönje meg a munkájukat.
Így köszönte meg a szolgálatban lévő mentők munkáját Puskás Tivadar. A polgármester körbejárta a városban ügyeletet terljesítő bajtársakat, hogy boldog új esztendőt kívánjon nekik, de megköszönte egész éves munkájukat is. A mentőállomáson, a közterület-felügyeletnél és a katasztrófavédelem ügyeletén koccintott a szolgálatban lévőkkel és a vezetőkkel.

A szombathelyi tűzoltóságon - mint az év bármely más napján - 16-an teljesítettek szolgálatot. Az ünnepek ideje alatt a riasztások száma nem haladta meg a szokásos átlagot.

Egyed László - szóvivő, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

“Karácsonyfatűzről nem tudunk beszámolni, ádventi koszorú tüzéről sem, azonban volt 2-3 olyan tűzeset, amely tűzhelyen felejtett étel, illetve otthon a kanapé, vagy szabadtéri építési törmelék és papírhulladék gyulladt meg. Ezen túl főleg a műszaki mentések jellemezték az elmúlt 7-8 nap eseményeit, ahol főként pályaelhagyásos balesetek történtek.”

Dél körül így nézett ki az ügyeletes gyermekorvosi rendelő - kérdésünkre azonban kiderült, hogy több tucatnyi kis beteget kellett ellátniuk Szilveszter napján.

Gábriel András - gyermekgyógyász, ügyeletes orvos

“Az átlagos gyermekgyógyászati forgalomhoz képest körülbelül kétszer, háromszor annyi gyereket látunk el, főleg légúti megbetegedésekkel fordulnak hozzánk, főleg vírus eredetűek ezek a betegségek, de bakteriális fertőzésekkel is jócskán találkozunk, úgyhogy antibiotikumot is viszonylag sokat kell felírni. Nem súlyosak, eddig mindössze egyetlen gyerket kellett kórházba utalni.”

Az ügyeleten megtudtuk, hogy járvány most nincs, de az influenzaszerű tünetek a felnőtteknél és a gyermekeknél is elég gyakoriak ebben az időszakban.

Fotó: Cseh Gábor
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb