Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Veszélyes útszakaszok

Újabb figyelemfelhívó táblákkal próbálja csökkenteni a súlyos közlekedési balesetek számát a vasi rendőrség. A két évvel ezelőtt indult program hasznosnak bizonyult, az érintett szakaszokon kevesebb volt a baleset. A legtöbb problémát még mindig a gyorshajtás jelenti. A vasi utakon tavaly 25-en vesztették életüket.
Útmenti síremlék idézi az ígéretes szombathelyi kosárlabdázó frontális ütközését, nem messze pedig egy fiatal édesanya tragédiájára emlékeztetnek a mécsesek. Vasasszonyfa és Tömörd között rengeteg, 2015-16-ban például 8 súlyos és halálos baleset történt, a következő években viszont már csak egy. A rendőrség szerint ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy ide is kerültek balesetveszélyes útszakaszra figyelmeztető táblák. A megyében 7 helyszínre eddig 14 ilyen figyelemfelhívás került ki.

László Péter – közlekedésrendészeti osztályvezető, VMRFK

Ezeket a figyelemfelhívó táblákat a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága vásárolta. Ezeket a táblákat a balesetveszélyes útszakaszokra helyeztük ki figyelemfelhívó jelleggel, hogy a járművezetők észleljék, hogy balesetveszélyes útszakaszra érkeztek. Ezek a helyszínek úgy lettek kiválasztva, hogy az adott időszakban rengeteg baleset történt, és sajnos többen is elhaláloztak.

A Celldömölk és Tokorcs, Ják és Szombathely közötti, valamint a Petőfi-telepig tartó útszakasz is a kritikus helyek közé tartozott, ezt mutatja a rendőrség baleseti térképe. A táblák kihelyezése után jelentősen javult a helyzet. A közeljövőben újabb tíz kerül ki, ezek többsége a 84-es főúton hívja fel a figyelmet a veszélyes szakaszokra. Itt ugyanis tavaly 11 hónap alatt 38-an megsérültek, 8-an pedig életüket vesztették. A baleseti okok listáját még mindig a sebesség helytelen megválasztása vezeti.

Tangl László – igazgató, Nemzeti Szakértő és Kutatóközpont Szombathelyi Intézete

Általában +7 fok alatti tartós hőmérséklet esetén beszélhetünk megváltozott útviszonyokról, hiszen ekkor jelentkeznek azok az extrémnek nevezhető körülmények, amelyeknél a gépjármű vezetőknek a fokozott figyelem mellett még inkább figyelmesebben kellene közlekedniük.

A téli közlekedés veszélyeiről beszélt a Szombathelyi Televízió közéleti magazinjában a szakértő. Elmondta, a csúszós utakon akár négyszeresére is nőhet a féktávolság.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb