Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Influenza

Sokan fordulnak orvoshoz felső légúti megbetegedésekkel, influenza járvány azonban még nincs Szombathelyen, bár szórványosan már előfordul a magas lázzal és végtagfájdalommal is járó vírusfertőzés. A szakemberek szerint még nem késő kérni az ingyenes védőoltást, amely a megelőzés leghatékonyabb formája.
Köhögés, nátha, torokfájás – az őszi-téli vírusfertőzések általános tünetei. Többen keresték fel ilyen panaszokkal hétfőn a Rumi úti rendelőt. Csak az egyik háziorvosnál 57-en jártak délelőtt.

Nagy Éva – háziorvos
zerencsére még a járvány nem indult el, még nincs itt, bár szórványosan azért vannak megfázások, felső légúti hurutok. De egyelőre még a legtöbb beteg a rendszeres betegségének (magas vérnyomás, cukorbetegség) ellenőrzésére, karbantartására jön és jelentkezik, vagy pedig valamilyen egyéb heveny megbetegedéssel.

Ebben a háziorvosi körzetben több mint százan kérték az influenza elleni védőoltást, főként az idősebbek. Valószínűleg ezért sem véletlen, hogy most inkább a fiatalok jelentkeznek a tünetekkel. A téli vírusfertőzéseknek kedvez az enyhe időjárás. A hét első napján 13-14 fokot is mutattak a hőmérők Szombathelyen.

Nemes Piroska
Hiába süt a nap, az éles szélben könnyen megfázhatunk, ezért fontos a réteges öltözködés. Az ilyenkorra kimerülőfélben lévő immunrendszerünket C és D-vitaminnal megtámogathatjuk. A szakemberek szerint még most sem késő kérni az influenza elleni védőoltást, amely 2 hét alatt fejti ki hatását.

A kormányhivatal népegészségügyi főosztálya folyamatosan figyelemmel kíséri a háziorvosok jelentése alapján a megbetegedéseket, és a fertőző betegségek európai előrejelző térképét is. Nálunk még nincs, de tőlünk délre már közepes intenzitású a járvány. A védőoltás a megelőzés leghatékonyabb eszköze - mondta a megyei tisztifőorvos közéleti magazinunkban.

Stánitz Éva – megyei tiszti főorvos
A beadástól számítva minden nap egy előnyös védelmi hozzájárulást ad az immunrendszernek a védőoltás. Még akkor is, ha esetleg enyhébb betegség lappang már a páciensben, és lesz majd valamilyen tünete, a szövődményes formák lefogását, vagy mértékét nagyon nagy mértékben segíti. 21.49


Az influenza okozhatja a legtöbb szövődményt. A szakember azt javasolja, a beteg ne menjen közösségbe, az ágynyugalom, a sok folyadék fogyasztása és a vitaminpótlás elősegíti a gyógyulást.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb