Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fokozott ellenőrzések decemberben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal idén decemberben is kiemelt figyelmet fordít a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó szezonális termékek és szolgáltatások ellenőrzésére. Az előző évben a karácsonyi ellenőrzések tapasztalata alapján a Nyugat-dunántúli régióban javult az adózási morál, amely a folyamatos adóhatósági jelenlét megelőző hatásának is köszönhető.
Az ellenőrzéssorozat idején a revizorok a karácsonyi időszakban megnövekedett forgalmú kereskedelmi és vendéglátóhelyekre, piacokra fordítanak kiemelt figyelmet, így megjelenhetnek a karácsonyi vásárokon, bevásárlóközpontokban, ajándékboltokban és téli rendezvényeken, de szálláshelyeket, szépészeti szolgáltatásokat, téli sportokhoz kapcsolódó szolgáltatókat és taxisokat is ellenőriznek.

Különösen érdemes odafigyelni az édességeket, zöldséget, gyümölcsöt, halat árusítóknak, valamint a fenyőfát és a pirotechnikai eszközöket forgalmazóknak, mivel ők is számíthatnak ellenőrzésre.

A nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítésének ellenőrzése mellett az alkalmazottak foglalkoztatásának szabályszerűségét, valamint a forgalmazott árucikkek eredetét is vizsgálják a revizorok.

A rendszeres és akció jellegű ellenőrzések fő célja továbbra is a közteherviselés szélesítése, az önkéntes jogkövetés elősegítése, a prevenció, a fekete-, illetve szürkegazdaság méretének csökkentése, a tisztességes adózók védelme, a szándékos adóelkerülés feltárása és büntetése.

NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb