Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Több mint három tonna fémhulladékot találtak

Több mint 3 tonna réz-, vas- és alumínium hulladékot találtak két szombathelyi ingatlanon a pénzügyőrök. A hatóságnak a fémkereskedők értékesítési adatai ellenőrzésekor feltűnt, hogy néhányan túl nagy mennyiségű fémhulladékot adnak le, mégpedig rendszeresen. Így jutottak el az illegális fémtelepre. Az egyik elkövető nem először bukott le illegális fémkereskedés miatt.
Zsákokban, ládákban és kupacokban állt a fémhulladék az illegális fémtelepeken. Két szombathelyi ingatlanon razziáztak a pénzügyőrök, ez látszik a vámhivatal felvételein. "A pénzügyőrök a fémkereskedők értékesítési adatait ellenőrizték, ennek során azt állapították meg, hogy az ellenőrzött személyek nagy mennyiségű fémhulladékot adnak le fémkereskedők részére, ezt követően a kollégák ellenőrzés alá vontak két szombathelyi ingatlant, melynek során megtalálták az engedély nélkül felvásárolt fémhulladékokat" - mondta el Cséve Szabolcs, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal regionális sajtóreferense.

Több mint 3 tonna fémhulladékot találtak a két udvarban a vámhivatal munkatársai. Az illegális kereskedők ellen a pénzügyőrök eljárást indítottak, ennek végéig a lefoglalt fémet egy szombathelyi cég telephelyére szállították. A pénzügyőrök nagy mennyiségű kábelt is találtak.

A zugkereskedők nem csak a helyi gyűjtögetőktől vásárolták fel, hanem külföldről is hoztak be fémet. A fémhulladék között rossz háztartási gépek, autóalkatrészek és golfütők is láthatók. Az engedély nélkül végzett fémkereskedelmi tevékenységért a bírság össze a piaci érték háromszorosa, ami ebben az esetben meghaladhatja az 1millió 200ezer forintot. A lefoglalt fémhulladékot a NAV elektronikus árverésen értékesíti majd.Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb