Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Izgalmas verseny, hasznos tudás

Védműépítés, homokzsáktöltés, akadálypálya leküzdése, elsősegélynyújtás - ilyen feladatokat kell megoldaniuk a csapatoknak az idei katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen.
A felmenő rendszerű, országos viadal első, kirendeltségi fordulójára 12 iskolából érkeztek diákok. Gázálarcban kellett a csapatoknak akadálypályán végigmenniük, és egy tárgyat megtalálniuk úgy, hogy egy társuk utasításokkal irányította a mozgásukat. Egy másik állomáson védőruhába bújtak és átmásztak egy alagúton a lehető leggyorsabban. Általános és középiskolások külön kategóriában versenyeztek, a kőszegszerdahelyi csapat harmadik alkalommal mérette meg magát.
A négyfős csapatoknak az elmúlt héten lehetőségük volt megismerni és begyakorolni a feladatokat. 12 állomáson tesztelhették tudásukat, ügyességüket. - A feladatok között szerepel tűzoltó szakfelszerelések felismerése, elsősegélynyújtás, befogadóhely berendezése, védmű-, illetve homokzsáktöltés, továbbá akadálypálya leküzdése – mondta Lakatár Gábor tű. Őrnagy, kirendeltségvezető.
A résztvevők amellett, hogy izgalmas versenyhelyzetben mérethetik meg magukat, a felkészülés során sok hasznos tudást is elsajátíthatnak. - Bármilyen veszély esetén a gyerekek tudják, hogyan kell például értesíteni a rendőrséget, tűzoltóságot. Véleményem szerint a mindennapi élethez hozzátartozik ez a tudás – fogalmazott Csekéné Vincze Edit, a Savaria Szakközépiskola tanára.
A középiskolások között a kőszegi Jurisics Gimnázium csapata nyert, második helyen az élelmiszeripari diákjai végeztek. Az általános iskolások kategóriájában a sorkifaludi Gárdonyi Géza-iskola győzött, megelőzve a kőszegszerdahelyi és a szentpéterfai csapatot. Ők jutottak tovább az április 14-ei megyei fordulóra, amit Sárváron rendeznek meg. Az ottani győztesek képviselhetik Vas megyét az egy héttel későbbi országos viadalon.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Lehetőségek az eva után
  Lehetőségek az eva után Az egyszerűsített vállalkozói adó, közismertebb nevén az eva 2020. január 1-jén megszűnik. A vállalkozók nagy…
 • Jankovics Marcell című könyv
  Jankovics Marcell című könyv Jankovics Marcell hihetetlenül szerteágazó munkásságát szinte lehetetlen egyetlen könyvben összefoglalni.
 • A Mikulás otthonában!
  A Mikulás otthonában! A Szabóhegyért Közösen Egyesület szervezésében szombat délután a Sziklakaréj tisztására igyekezetek az apró kis lábak, hogy…
 • Fábiánné Biczó Ilona
  Fábiánné Biczó Ilona Egy ismert és elismert festőművésznő a Szülőföld Könyvkiadó sorozatának, a Híres szombathelyi nők legújabb 20.…
 • Mikes Kelemen: Törökországi levelek
  Mikes Kelemen: Törökországi levelek Különleges könyv bemutatására várja az érdeklődőket a szervezők az ŐrvidékHáz Irodalmi műhelyében december 9-én.A Szombathelyen…

Legnépszerűbb