Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Vámosok a vásárban

December elsejétől a hónap végéig fokozottan ellenőrzi a kereskedőket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A tapasztalat szerint a piacokon, vásárcsarnokokban és a karácsonyi vásárokban az árusok jelentős része nem ad nyugtát a vevőknek.
December 1-től fokozottan ellenőrzik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egyenruhában és civilben egyaránt a különböző vásárok és piacok árusait. A gyártástól a szállításon át egészen az eladásig követik nyomon az áru útját. "Akollégák a nyugtaadást mindenképpen ellenőrzik. A tapasztalatok azt mutatják, gondolok itt a nyári ellenőrzésre, hogy ált. 10-ből 3 esetben nem kaptak nyugtát a kollégák. De a nyugtaadás mellett ellenőrzik a foglalkoztatás jogszerűségét és nem utolsósorban az áruk eredetét is" - mondta
Karácsony előtt jelentősen megnő az alkalmi árusok száma, ezért a feketefoglalkoztatásra és a nyugtaadási kötelezettségre, valamint az áru eredetére is fokozottan figyelnek.

A vizsgálat kiterjed az étel-, ital, valamint a fenyőfaárusokra is. A NAV megyei szóvivője elmondta, volt olyan ellenőrzés sorozat, amikor az esetek közel felénél tapasztaltak valamilyen hiányosságot. A fokozott ellenőrzés december végéig tart.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb