Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Sajtóreggeli a katasztrófavédőknél

A fehér asztal mellett látta vendégül a vasi médiumok képviselőit a Szabad Sajtó Napja alkalmából a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A sajtóreggelin szó esett a szervezet kommunikációjáról, a megelőzést szolgáló tevékenységéről.
A katasztrófavédelem főbb gyakorlatairól, tevékenységéről készült film vetítésével kezdődött a vasi igazgatóság sajtóreggelije. A szervezet feladatköre rendkívül széles, így nagyon fontos a kommunikáció is.

Gyors és pontos, adott esetben helyszíni tájékoztatás a káreseményekről – ezt ígérte a folytatásban is a megyei igazgató. Beszámolók a megelőzést szolgáló gyakorlatokról, kampányokról – ezt pedig kérte a médiumok képviselőitől a szervezet vezetése. "A katasztrófavédelem évek óta már bizonyos prognózisokat készít, mi várható a következő időszakban, ezekhez kampányokat rendelünk hozzá. Hogy ezeknek a kampányoknak az üzenetei a lehető legszélesebb körben eljussanak a lakossághoz, ebben kértünk partnerséget a média szakembereitől" - fogalmazott Bognár Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Február végén a Kőszegi hegységben 2,5 hektáron gyulladt ki az aljnövényzet. A hivatásos és az önkéntes tűzoltók összehangolt munkájának köszönhetően a tűz nem terjedt át a közeli fenyvesre. Idén országosan jelentősen megnőtt a szabadtéri tűzesetek száma, Vas megyében évek óta jobb a helyzet, mint máshol. "Az összes vonulási számnak 2/3-a a műszaki mentés, 1/3-a tűzeset. Erről tudni kell, hogy a tűzesetek között épület tüzek, ipari tüzek is előfordulnak. Itt Vas megyében általában 100 körüli a szabadtéri tűzesetek száma Ez nagyon jó eredmény az országos átlagot, a többi megyét tekintve" - mondta Pajor László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főfelügyelője.

Vas megyében magas, 80 feletti a tűzoltó egyesületek száma, ez a beavatkozás gyorsaságát és hatékonyságát segíti. Ebben az évben is számos, a prevenciót szolgáló eseményt tervez az igazgatóság. Április 6-án például 3000 diák bevonásával az Aréna Savariában tartanak majd kiürítési gyakorlatot.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Lehetőségek az eva után
  Lehetőségek az eva után Az egyszerűsített vállalkozói adó, közismertebb nevén az eva 2020. január 1-jén megszűnik. A vállalkozók nagy…
 • Jankovics Marcell című könyv
  Jankovics Marcell című könyv Jankovics Marcell hihetetlenül szerteágazó munkásságát szinte lehetetlen egyetlen könyvben összefoglalni.
 • A Mikulás otthonában!
  A Mikulás otthonában! A Szabóhegyért Közösen Egyesület szervezésében szombat délután a Sziklakaréj tisztására igyekezetek az apró kis lábak, hogy…
 • Fábiánné Biczó Ilona
  Fábiánné Biczó Ilona Egy ismert és elismert festőművésznő a Szülőföld Könyvkiadó sorozatának, a Híres szombathelyi nők legújabb 20.…
 • Mikes Kelemen: Törökországi levelek
  Mikes Kelemen: Törökországi levelek Különleges könyv bemutatására várja az érdeklődőket a szervezők az ŐrvidékHáz Irodalmi műhelyében december 9-én.A Szombathelyen…

Legnépszerűbb