Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szél- és hóvihar Vasban

Folyamatosan vonultak Vas megye tűzoltói az erős szél és a havazás okozta károk felszámolására. Autókat, rakomány nélküli pótkocsikat sodort árokba a vihar. Reggel pedig Bozsok közelében egy helyközi autóbusz csúszott le az útról. Az utasokat a tűzoltók szabadították ki, de személyi sérülés nem történt.
A hatalmas hóviharban szinte az orrukig sem láttak az árokba csúszott autóbusz mentésére érkező tűzoltók. Három településről is jöttek önkéntesek és hivatásosok, hogy kiszabadítsák a bent rekedt utasokat. Bozsoknál az orkán erejű szél egy Kőszegszerdahely felől érkező személygépkocsit sodort a busz elé. A sofőr, hogy elkerülje az ütközést, próbált lehúzódni, de az árokba dőlt, így az ajtókat már nem lehetett kinyitni. Senki sem sérült. A vasi katasztrófavédők egy nap alatt közel 40-szer vonultak a vihar miatt. "Ezek jellemzően fa kidőlések voltak, amelyek a közutakra, elektromos és távközlési vezetékekre dőltek.- 0.28 Ezen túl 4 olyan esethez kellett vonulni a tűzoltóknak, amikor pályaelhagyásos, közlekedési baleset történt útjainkon.- 0.36 ilyenek pl. Egyházasrádócnál 3 kamion futott ráfutásos balesetben egymásra, valamint reggel Nemescsó településnél a kenyérszállító autó csúszott az árokba" - mondta Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Szombathelyen ágakat tört le az erős szél, az egyik  belvárosi háznak pedig a tetejét bontotta meg. " 8 óra körül jöttem ki, a kutya nagyon nyüszített és hallottam, hogy ott valami zörgés van, felnéztem, és nagyon megijedtem, mert akkor sokkal jobban fújt a szél, már a másik fémes részt is megemelte, és gondoltam, hogy nagyon nagy baj lesz" - mesélte Török Mária

Vas megyében szerda reggel kezdődött a havazás, amely hamarosan 80-100 km-es széllel is párosult, így több helyütt hóátfúvások alakultak ki, és az elektromos ellátás is akadozott. A megye észak-nyugati részén 8-10 cm hó esett. A közútkezelő gépei folyamatosan dolgoznak. "Gyakorlatilag a gépeinket felszereltük a meteorológiai előre jelzések alapján. A főúthálózatot kétszer szórtuk meg, az alsóbbrendű úthálózatot a megye északi részén szintén kétszer, a többin egy alkalommal. Szükség szerint a gépeink dolgoznak, ahol kell2 - tájékoztatott Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

A katasztrófavédők a települések polgármestereivel is felvették a kapcsolatot annak érdekében, ha szükséges, melegedőhelyeket nyitnak.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb