Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Sokan kilátogattak a rendőr- és tűzoltónapra

Május 6-án tartotta közös rendőr- és tűzoltónapi rendezvényét a megyei rendőr-főkapitányság és a katasztrófavédelmi igazgatóság.  Az érdeklődők számos látványos és szórakoztató bemutató közül válogathattak, ahol minden korosztály megtalálhatta a maga számára legérdekesebb programot.
Ragyogó napsütés és rengeteg program várta a rendőrség Söptei úti telephelyén a látogatókat a hétvégén. "Itt ma már több éves hagyományra tekinthetünk vissza, hogy a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a megyei főkapitányság együtt ünnepli Szent György és Szent Flórián napját. Nagyon örülönk, hogy ilyen sokan eljöttek, persze ez mindig időjárás függő, de ma csodálatos idő van, nagyon sok programmal készültünk, örülünk, hogy ilyen sokan itt vannak" - mondta Tiborcz János, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megyei főkapitánya.

Míg a kicsik az ugrálóvárban játszhattak, körhintázhattak vagy éppen csillámtetoválást csináltathattak, a nagyobbak célzótudományukat próbálhatták ki. Sokan voltak kíváncsiak a rendőrség közlekedési eszközeire, a rendőrök felszerelésére vagy éppen a fegyvereire.
És bárki elkészíthette a saját ujjlenyomatát is. A nézők egy robbanószer-kereső és egy nyomkövető kutya közös munkáját is  figyelemmel kísérhették, majd megismerkedhettek a készenléti rendőrség feladataival.

Az egyik legérdekesebb program a tűzoltási bemutató volt: a lánglovagok ízelítőt mutattal abból, hogyan kell egy égő autót szakszerűen, gyorsan eloltani. A gyerekek azt is szemügyre vehették, milyen eszköz találhatók a tűzolóautóban. "A Vas Megyei Rendőrfőkapitánysággal közösen rendezett mai ünnepség keretén belül szeretnénk egy picit közelebb hozni azokat a technikai eszközöket, speciális gépjárműveket, amellyel a tűzoltó bajtársak mindennap dolgoznak" - fogalmazott Bognár Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Vasárnap Szent Flórián vértanúságához kötődően fogadalmi misét mutattak be a Székesegyházban. A résztvevők közösen imádkoztak, és kérték Szent Flórián védelmét a tűzesetek megelőzéséhez.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…