Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Gabona és mozdony is égett Vas megyében

Szinte folyamatosan vonultak a tűzoltók az elmúlt két napon: tarló és learatott gabonatábla gyulladt ki szinte egyszerre csütörtökön, pénteken pedig a vépi vasútállomáson lángokban állt egy mozdony. Személyi sérülés nem történt.
Lángok csaptak fel csütörtökön délután az M86-os út két oldalán. Nagyjából egy időben, 16 óra körül gyulladt ki Zanat mellett az egyik oldalon a rendre vágott gabona, illetve szalma, a másikon pedig a tarló égett. Utóbbi a feltámadó szél miatt átterjedt arra a kis erdőre is, amely a rét mellett áll - de ezt gyorsan el is oltották a helyszínen lévő egységek.

Az egyenként mintegy 3 hektáros területen két óra alatt elfojtották a lángokat a szombathelyi és sárvári hivatásos, illetve a vépi önkéntes tűzoltók. A munkálatokban öt kocsi - köztük a műveleti szolgálat - és több mint 20 ember vett részt. Az erős füst miatt a gyorsforgalmi úton mindkét irányban rendőri irányítás mellett zajlott a közlekedés, a rossz látási viszonyok miattt 30-50 km/h-val közlekedhettek csak a kocsik. A szombathelyi tűzoltók naponta többször vonulnak szabadtéri tüzekhez - ezek többsége elkerülhető lenne, ha az emberek óvatosabbak lennének.

“Az egyik legfontosabb szabály,hogy semmiféleképpen ne dobjunk ki égő csikket, gyufát, parazsat a mozgó gépjárműből. Ha esetleg megállunk, mert szeretnénk kicsit hűsölni, vagy megfáradtunk az utazás során, akkor olyan helyen parkoljunk, ahol nincs a közelben olyan aljnövényzet, amelyet a kipufogógáz esetlegesen fel tud gyújtani" - hangsúlyozta Kiss Péter, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Pénteken délelőtt is vonultak a tűzoltók. Kigyulladt egy mozdony a vépi vasútállomáson. A vagonok nélkül közlekedő kocsi motortere és teteje lángokban állt, amikor a szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkeztek. A magasfeszültségű vezeték áramtalanítása előtt kizárólag habbal oltottak, de a GYSEV gyorsan intézkedett, így fél órán belül vizet is tudtak használni. A helyszínen tucatnyi lánglovag dolgozott, három kocsival érkeztek, és szűk egy óra alatt oltották el a lángoló mozdonyt.

A két tűzesetben szerencsére személyi sérülés nem történt.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…