Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Volt, ahol még ma reggel sem volt áram

A múlt csütörtöki vihar következtében még a mai napon is volt olyan vas megyei település, ahol szünetelt az áramszolgáltatás. A hétvégén mind a katasztrófavédelem, mind az áramszolgáltató munkatársai a károk felszámolását végezték.
A múlt csütörtöki vihar az Őrségben okozta a legnagyobb károkat. Kercaszomoron három napig áram nélkül maradt a település. Az itt élők számára a hűtőládákban tárolt élelmiszer megmentése volt az elsődleges feladat. "Hat aggregátorral kezdtük járni a falut, hogy a fagyasztókban lévő árukat, dolgokat megmentsük, de ez nem volt elég hatékony, hál' Istennek kaptunk egy felajánlást, egy hűtőkocsit, ebbe összeszedtük a fagyasztott árut, ezzel reméljük meg tudtuk menteni a nagy részét a dolgoknak" - közölte Batha Judit, Kercaszomor falugazdásza.

Bajánsenyén még ma sem volt áram. Az itt lakók is aggregátorral próbálták megoldani, hogy legalább a hűtőládák és hűtőszekrények ne olvadjanak le. "Mi például tegnap Szlovéniában voltunk, és ott próbáltunk aggregátort beszerezni, hogy tudjunk egyáltalán villanyt biztosítani, hogy a tiszta ruha, a villany, hogy egy vacsoránál le tudjunk ülni és nem sötétben vagyunk" - mondta Albertné Tóth Krisztina.

Az áramszolgáltató munkatársai egész hétvégén dolgoztak a károk felszámolásán. Pécsről, Nyíregyházáról és Szekszárdról is kaptak segítséget, de a szolgáltató alvállalkozói is dolgoztak a hétvégén. A legnagyobb kárt Bajánsenyén okozta a vihar. Oszlopok törtek, fákat csavart ki tövestől a szél, a buszmegállókat teljesen lerombolta a vihar. "Egy ilyen hihetetlen, ilyent még nem láttunk, hogy öt oszlop egymás után kiborulva, ilyen 40 centis fák eltörve, a telefon végig kidőlt. Szóval ezt nem tudjuk, de itt most biztos nem lesz áram, csütörtök óta, tehát három nap" - fogalmazott Lakics Rudolf

Az elmúlt napok eseményei próbára tették a Vas megyei tűzoltókat is. Még szombaton is dolgoztak a házakra dőlt fák eltávolításán. "Összességében Vas megyében egy évben nagyságrendileg 1500-1800 esemény szokott éves szinten történni, ez a 370 esemény mutatja, hogy tulajdonképpen majdnem egy negyedéves átlag eseményt kellett három nap alatt lekezelni a tűzoltó kollégáknak" - hangsúlyozta Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csütörtök este a nyugat-dunántúli régióban 120 ezer fogyasztónál szűnt meg az áramszolgáltatás a vihar miatt. Széttörtek a kisfeszültségű hálózatoszlopok is, az orkánerejű szél szétszaggatta a vezetékeket. Bajánsenyén még hétfőn sem volt áram, itt a falu villamos hálózatának kétharmadát megsemmisítette a vihar, az áramszolgáltató munkatársai az új hálózat építésén dolgoznak.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb