Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Biztonságosan a karneválon

Heves zivatarra nem, legfeljebb csak kisebb esőre lehet számítani az előrejelzés szerint a Savaria Történelmi Karnevál idején. Egy esetleges viharra, a zsebtolvajok garázdálkodására és más problémákra így is felkészülnek a rendvédelmi szervek és a házigazdák.
Már kikerültek a helyükre a menekülési útirányt jelölő zöld táblák a karneváli helyszíneken. Ezek használatát jogszabály írja elő a tömegrendezvényeken. Más intézkedések is szolgálják a résztvevők biztonságát: a katasztrófavédelem, a rendőrség és a mentőszolgálat folyamatosan tartja egymással a kapcsolatot, és akár egy veszélyes vihar esetén is azonnal be tudnak avatkozni. “Javasoljuk, hogy mindenképpen biztosítsák a mentő erőknek, a rendőröknek, a mentőknek, illetve a tűzoltóknak a szabad mozgását. Javasoljuk azt, hogy ide mindenképpen feltöltött mobiltelefonnal érkezzünk. Akár töltsünk le egy olyan applikációt, például egy elemlámpát, amelyet sötétedés esetén tudunk használni" - mondta Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Menekülés közben nagy segítség lehet egy ilyen fényforrás. Sok gondot okozhat, ha az emberek esernyővel próbálnak utat törni maguknak, ehelyett sokkal praktikusabb, ha esőkabáttal készülünk a rossz időre.

A karneváli kavalkád, a vásári forgatag kedvez a lopásoknak, a rendőrség ezért azt tanácsolja, hogy vigyázzunk a pénzünkre, iratainkra, és az autót is biztonságos helyen tegyük le. A tömegben könnyű egymást is szem elől téveszteni. “Fokozottan figyeljünk a gyermekeinkre, az idős hozzátartozóinkra. Beszéljük meg velük, hogy mi a teendő, hol találkozunk esetleg, ha eltévednénk, elkeverednénk egymás mellől a tömeges rendezvények során. És fontos az, hogy a gyermekeinknek mondjuk meg a telefonszámainkat. Az egész piciknek írjuk fel egy papírlapra, akár tegyük a zsebébe, jegyezzük fel a kezére arra az esetre, hogyha elkeverednének. Amennyiben szükség  van rá, hívják a rendőrség 112 és 107-es segélyhívószámait, illetve forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz" - mondta Némethné Zsigó Zita, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság alosztályvezetője.

A Thököly utcában mobil bűnmegelőzési centrum is működik majd, ahol a rendőrség munkatársaihoz fordulhatnak az érdeklődők.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…