Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rendőrök segítik a forgalmat az iskolák környékén

Mától egy hónapon át segítik az iskolák környékén a közlekedést a rendőrök, a közterület-felügyelők és a polgárőrök. Sokan viszik autóval gyermeküket az oktatási intézményekbe, emiatt ilyenkor jelentősen megnő a forgalom.
Egymás után érkeznek a gépkocsik a tanév első napján a Paragvári iskolához. Emiatt a bejáratnál kisebb torlódás is kialakult. (0.19)Sokan viszont gyalogosan vagy éppen kerékpáron jönnek iskolába. A gyalogátkelő helyeken egyenruhások segítik a biztonságos közlekedést. "Mind a rendőrséggel, mind pedig a közterület-felügyelet állományával fokozott jelenlétet biztosítunk az iskolák környékén, hiszen nagyon sok autósnak a gyermekeket meg kell úgymond szokni, hiszen nyáron nem volt forgalom" - mondta Kiss Viktória, a Claudius Polgárőr Egyesület elnöke.

Ez az anyuka elsős és hatodik osztályos fiait gyalogosan kísérte el az első tanítási napon az iskolába. "20 éve van szerencsém Szombathely forgalmában jönni, menni, azért látni anomáliákat. Ezért megnyugtató, hogy a rendőrség ilyenkor itt van és segíti a közlekedésben részt vevőket. Igen, óvatosan kell. Nekik is ki van adva, hogy például a zebrán akkor mehetnek át, ha felnőtt is megy át éppen" - fogalmazott Fáy Lívia. 

Az iskolakezdésnek köszönhetően jelentősen megnőtt az oktatási intézmények körül a forgalom. A rendőrök a közterület-felügyelőkkel és a polgárőrökkel közösen egy hónapon át segítik a biztonságos közlekedést a balesetveszélyes helyeken. "Nagyon fontos, hogy az iskolák környékén a közlekedési szabályokat mindenki betartsa. Különösen gondolok itt a gyalogátkelő helyek környékére, illetve a megállási, várakozási szabályok betartására. Szombathelyen két hét türelmi idő áll a járművezetők rendelkezésére, hogy ezeket a szabályokat betartsák, addig csak figyelmeztetünk, utána pedig szankciót fogunk alkalmazni velük szemben" - hangsúlyozta László Péter közlekedésrendészeti osztályvezető.

A rendőrség szakembere elmondta, bár minden iskolánál nem tudnak jelen lenni, a frekventált helyeken biztosan ott lesznek. Az első nap tapasztalatai egyébként az elmúlt évekhez képest kedvezőek voltak. De a továbbiakban is fokozott odafigyelést és óvatosságot, valamint a szabályok betartását kérik a közlekedőktől.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb