Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Táplánszentkereszten tartották a megyei polgárőr napot

Kitüntetéseket adtak át a megyei polgárőr napon, a táplánszentkereszti falunap keretében. Az eseményen több vasi polgárőr egyesület versenyzett egymással, de kommandós és kutyás bemutatón is részt vehettek az érdeklődők.
A társszervek képviselői is tiszteletüket tették a megyei polgárőr napon. Több tucatnyi kitüntetést adtak át a vasi szervezetek önkénteseinek.“A polgárőrök kiválóan kiegészítik a rendőrök munkáját, hiszen a szubjektív biztonságérzetünket erősítik meg, de engedjék meg, hogy természetvédelemért felelős államtitkárként azt is elmondjam, hogy egyre sokrétűbb tevékenységet látnak el, hiszen most például részt vesznek a parlagfűmentesítésben, a felderítésben, vagy éppen a minisztériummal kötött megállapodás alapján a Te szedd - önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióban" - fogalmazott V. Németh Zsolt államtitkár.

A táplánszentkereszti polgárőrség 2002-ben alakult, akkor még 49 fővel. Most alig húszan vannak. A polgárőr napon az alapító leköszönő elnök elmondta, hogy munkássága során mire volt a legbüszkébb. “A csapatra! Kicsit megható, de amit elértünk, megkaptam az aranykeresztet is, azt is a csapatnak lehet köszönni. Fáj a szívem, de lejárt az idő" - mondta Kajcsos Lajos, a Táplászentkereszti Polgárőr Egyesület leköszönő elnöke.

Hazánkban több mint kétezer polgárőr egyesület működik, mintegy hatvanezer önkéntes részvételével. Ebből Vas megyében 78 szervezet működik, 1900 polgárőrrel.“Ez egy optimális létszám, tekintve a megye közbiztonsági helyzetét. Mondhatjuk azt, megszokott kifejezéssel élve, hogy Vas megye a nyugalom szigete, a bűnügyi statisztikák nem indokolják, hogy ez a szám magasabb legyen, persze terv az, hogy lehetőleg az ország minden településén polgárőr egyesület legyen" - fűzte hozzá Bedi Ákos, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Ezért továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését, akár kutyás polgárőrnek is. A táplánszentkereszti falunap keretében a többi közt kutyás és kommandós bemutatóval is érzékeltették az egyenruhások, hogy milyen veszélyes és nehéz feladatot kell ellátniuk nap mint nap.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…