Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A tervezett ütemben halad a Berzsenyi tér burkolatfelújítása és vízi közmű cseréje. A Szent Márton Program első ütemébe tartozó munkálatokról a polgármester helyszínbejáráson személyesen tájékozódott. A Berzsenyi tér és a Széchenyi utca rekonstrukciója 1 milliárd forintba kerül.

Szombathelyen tartott lakossági fórumot a Jobbik országgyűlési képviselője.

Új szakaszába érkezett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program végrehajtása. Az ezzel  kapcsolatos  feladatokat sajtótájékoztatón összegezték a Megyeházán. Az első szakaszban  nyertes projekteknek az év végéig kétharmados készültséget kell elérniük.

A városi közgyűlés várhatóan az ősszel fogadja el Szombathely hosszabb távra szóló ifjúsági koncepcióját. A döntést megelőzően az anyagot társadalami vitára bocsátják, hangzott el a Városházán csütörtök délután tartott sajtótájékoztatón.

Évelő növényeket telepítenek, gyomlálják a járdaszigeteket és a zöldterületeket díszítő ágyásokat a szombathelyi parkfenntartó munkatársai városszerte. A fűnyírás mellett ebben a hónapban ez a legfontosabb tevékenységük.

A Keleti helyett a Délibe indulnak és onnan érkeznek a szombathelyi vonatok.

A  körzet önkormányzati képviselőjével, Ágh Ernővel együtt tartott fogadóórát Puskás Tivadar polgármester csütörtökön a Petőfi-telepi közösségi házban.

"Globális környezeti problémák Vas megyei vonatkozásai címmel szervezett konferenciát a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány és a Vas Megyei Önkormányzat. A rendezvényen kitüntették azokat a szakembereket, akik sokat tettek a környezet védelméért.

A szombathelyi városháza  már csaknem három és fél évtizede épült, így aktuálissá vált az épület felújítása. Erre most egy energetikai pályázat támogatásával nyílik lehetőség. A rekonstrukció koncepcióját legutóbbi ülésén fogadta el a közgyűlés.

Vakdoboz, kerekesszékes akadálypálya, dr. Bohóc Mosolyszolgálat és tucatnyi egyéb játékos feladat várta az érzékenyítő programon részt vevőket a Szociális Hét keretében.

Nemzeti konzultáció, migráció, Brüsszel - aktuálpolitikai kérdésekről tartott előadást Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő az MMIK-ban az “Álljunk ki Magyarországért!” országjárás keretében.

A Civil Kerekasztal két éves projektjének bemutatóján a többi között kiderült, hogy a nők társadalmi egyenlőségével, az anyaság jelentőségével is foglalkoznak majd a megye civil szervezetei.

A víztorony a város egyik emblematikus épülete, amely évtizedek óta használaton kívül van. Korábban több terv is megfogalmazódott a hasznosítására, de ezek közül végül egyik sem valósult meg. Most viszont van pénz a felújításra: kilátó lesz az épületből, és fejlesztik a KRESZ-parkot is.

A család nem probléma, hanem erőt, biztonságot adó háttér. Ezt erősíti a kormány családpolitikája. 2018-ban már 1900 milliárd forintot költ a magyar állam a családok támogatására, és hamarosan megnyílik a bölcsődei dolgozók felsőfokú képzését támogató 1,5 milliárdos pályázat is – többek között erről beszélt a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Szociális Hét ünnepélyes megnyitóján.

Hatszáz zsáknyi, mintegy 8 tonna szemetet gyűjtöttek össze az erdészek 2 nap alatt. Csak a szombathelyi parkerdőből annyit szedtek össze, mint a sárvári igazgatóságuk egész területéről. Országosan évente 110 millió tonna szemét keletkezik, becslések szerint ennek legalább 10 %-a illegális hulladéklerakókra kerül.

Ilona néni jelenleg a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézetben él.

Az esélyegyenlőségi világnaphoz kapcsolódva rendezték meg az iskolások számára az Aranyhíd Nevelési Központban azt a programot, amelynek az a célja, hogy fiatalokat közelebb hozza a fogyatékkal élők problémáihoz.

Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót pénteken a Lehet Más a Politika.

Ifjúsági házat nyitott Szombathelyen az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa a város támogatásával. Itt 8 gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatal számára nyílik lehetőség arra, hogy felkészüljön az önálló életre. Őket ebben egy szakmai stáb segíti.

Hajléktalan emberek által készített ajándék-, használati és dísztárgyakat vehetnek a vásárlók a csütörtön megnyílt Kézműves Kuckóban. A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó kft., a FÉHE üzletének az önkormányzat biztosított helyiséget a belvárosban.