Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Az útépítéseken, tetőkön és más, szabadtéren végzett munka esetén különösen nehéz helyzetben vannak a dolgozók hőség idején. Többek között pihenőidő és védőital illeti őket, ahogy például a meleg csarnokokban dolgozó munkavállalókat is. A hatóság fokozottan ellenőrzi a szabályok betartását, és a tapasztalataik általában jók.

A szünidőben is kapnak meleg ebédet azok a gyerekek, akik számára a szüleik nem tudják biztosítani a megfelelő étkezést. A hátrányos helyzetűek törvényben meghatározott körén túl az önkormányzat további családokat is bevont az ellátásba.

A Szent Márton-terv I. ütemében 5 milliárd forint áll rendelkezésre fejlesztések megvalósítására. Több beruházás már lezárult, a végéhez közeledik a sétány építése a Romkertben, és hamarosan megkezdődik a Szent Márton templom előtti tér felújítása is.

A belga nagykövet asszonyt, Marie-France Andrét, valamint Ránky Edit gazdasági attasét Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester fogadta a Városházán.


A tervek szerint haladnak az építkezési munkálatok a fedett uszodában. Az új 33 méteres sportmedencét és a hozzá tartozó kiszolgáló egységeket augusztus végén adhatják át.  

Különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás gyanújával a NAV nyomozói szerdán őrízetbe vették Czeglédy Csabát, a szombathelyi közgyűlés Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt frakciójának vezetőjét. A képviselőcsoport tagjai a csütörtöki közgyűlés ideje alatt rendkívüli sajtótájékoztatón fejtették ki álláspontjukat.

Nagy Imre egykori miniszterelnök és mártírtársai halálának 59., és újratemetésük 28. évfordulójára emlékeztek csütörtökön Szombathelyen.

Szombathely Megyei Jogú Város képviselőtestülete ma 9 órától rendes ülést tart. A közgyűlésről ezúttal is élő televíziós közvetítést adunk. Várjuk Önöket a képernyők elé.

Vas megyében 6 útszakaszon végez karbantartási munkálatokat nyáron a Magyar Közút Nonprofit Zrt.. A meleg aszfaltos burkolaterősítést a 87-es főúton, Lukácsháza belterületén kezdték. A forgalom nagysága, az útszakasz hálózati szerepe, valamint a burkolat állapota alapján választották ki, hogy hol végzik a javításokat. A tervek között Szombathelyen a Dolgozók útjának karbantartása is szerepel.

A horvát nemzetiség oktatási-nevelési programjához szükséges döntéseket hozott, óvodai csoportlétszámokat határozott meg, és a Szombathely visszavár ösztöndíjpályázat kereteiről is tárgyalt mai ülésén az Oktatási és Szociális Bizottság.

A már zajló beruházások mellett az elkövetkező időszakban újabb fejlesztések sorozata valósul meg a városban. Ezek előkészítésével kiemelten foglalkozott hétfő délutáni ülésén a gazdasági és városstratégiai bizottság.  

Átadták az önkormányzati támogatást a civil, sport- és kulturális szervezeteknek. Az alapítványoknak és egyesületeknek a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága öszesen több mint 50 millió forintot ítélt oda.

A Polgári Egyesület Szombathelyért szervezésében Schöpflin György tartott előadást az ŐrvidékHáz Széll Kálmán termében, melyet szinte teljes egészében megtöltöttek az érdeklődők.Négyen tettek állampolgársági esküt a szombathelyi városházán.
Szombathelyen megkezdődött az önkormányzat három éves útfelújítási programjának a végrehajtása. A Laky Demeter és a Móricz Zsigmond utcában már zajlanak a munkálatok, míg a Sas utcában a járdafelújítást készítik elő. 

Június elsejével megkezdődött az országos szúnyogirtás, a gyérítést a katasztrófavédők végzik. Az akció egyelőre nem érinti Szombathely környékét, de a mostani időjárás kedvez egy esetleges inváziónak, ezért az önkormányzat felkészült a beavatkozásra.

Június elején rendezték meg Székelyudvarhelyen a hagyományos mentésügyi konferenciát, amelynek rendszeres résztvevői a magyar mentőszolgálat dolgozói is. A 20., jubileumi rendezvényen részt vett és előadást tartott Puskás Tivadar polgármester is.

Az alapkőletételre a  Szent Norbert-napi rendezvényen került sor az udvaron. Az iskola az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet is megkapta, az erről szóló megállapodást szintén az ünnepségen írták alá.

A város egyik kiemelt nevezetessége a Járdányi Paulovics Romkert. Az itt lévő értékek minél szélesebb körű megismertetése érdekében a Szent Márton-terv keretében gyalogos sétányt alakítanak ki, valamint védőépületet kap majd a mozaik is.

Megváltozott munkaképességűeknek segítettek álmuk megvalósításában egy országos program szervezői. A résztvevők egy napot tölthettek el olyan munkakörben, amely eddig csak a vágyaikban szerepelt, és amelynek betöltése talán nem is lehetetlen.