Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Az uniós támogatással megvalósuló Solicris projekt célja térségi válságkezelő, válságmegelőző hálózat kialakítása osztrák, szlovén, olasz, horvát, bosznia-hercegovinai és magyar partnerek együttműködésével.

Szépkorú születésnapost köszöntött a polgármester; nyílt nap lesz hétfőn a 112-es segélyhívó központban; Fehér Renátó költő volt legutóbb a könyvtári Bájoló-sorozat vendége.

Egy országos statisztika szerint tavaly 10 százalékkal nőtt a belföldi turizmus. Vas megye több térségében, például Kőszegen és Bükfürdőn is nagyobb arányban nőtt a vendégforgalom. A tapasztalat az, hogy rövidebb időre, de többször érkeznek turisták ide.
Kátyúzás a városi utakon  - Az Oladi-kilátó környezetének megújítását kezdeményezi a Jobbik - Bemutatta jelöltjeit az önkormányzati választásokra az ellenzéki összefogás.

Tovább bővült a választási ellenzéki összefogás; játékkiállításhoz gyűjt tárgyakat a Berzsenyi Dániel Könyvtár; civil flashmob lesz pénteken a Fő téren.

Csütörtökön lejár a gépészmérnökképzés jelentkezési határideje; Bemutatták Gyürki László legújabb kötetét; Bűnmegelőzési előadást hallgathattak a premontreisek.

Új magyar állampolgárok tettek esküt - Molnár Miklós egy nyílt levélre reagált - Sajtótájékoztatót tartott Nemény András.

Parkolók épülnek a Bem József, Váci Mihály és Kodály Zoltán utca által határolt területen. A beruházásról még a tavalyi évben döntöttek. A kivitelezés - ha az időjárás engedi - hétfőn kezdődik a terep előkészítésével, a földmunkákhoz pedig várhatóan február végén, március elején fognak hozzá. A városvezetés szerint nem ez lesz az utolsó ilyen jellegű fejlesztés.

18, főként kőszegi és szombathelyi diák vesztette életét 20 évvel ezelőtt, az eddigi legsúlyosabb magyar autóbusz szerencsétlenségben, az ausztriai Deutschlandsbergben. A tragédia napján, január 24-én azóta is mécsesek gyúlnak Kőszegen.

A kemény mínuszok után a havazás is megérkezett. A megyében volt olyan település, ahol közel 10 cm is hullott reggelre. Információink szerint azonban a közlekedésben nem volt fennakadás. A SZOVA Zrt. telephelyén 700 tonna ipari só és zúzalék áll rendelkezésre a síkosságmentesítésre. A növények védelmében a járdákra kálcium-kloridot szórnak.

Felújított utcákat jártak be a polgármesterrel szombathelyi önkormányzati képviselők. A beruházások összesen 115 millió forintba kerültek, amit a város költségvetéséből finanszíroztak.

Autós demonstráció a túlóratörvény ellen. Központi írásbeli felvételi a középiskolákban. A Magyar Kultúra Lovagja lett Majthényi László. Fogadalmi mise a pestisjárvány emlékére.

Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A Szombathelyi Zsidó Hitközség tagjai viszont reménykednek abban, hogy a rendőrségnek, vagy akár a jóérzésű lakosság összefogásának köszönhetően megkerül az eredeti. A zsidók számára rendkívüli jelentőségű kegytárgy eltűnését december végén vették észre.

A Mezőgazdasági Technika Innovációja közönségdíj a BPW Hungária Kft.-nek -  Rekord mennyiségű hó esett Ausztriában, ami a hazai folyók vízszintjére is hatással lehet a későbbiekben - Irodalmi kávéház az idősek klubjában.

A Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak 2019. évre vonatkozó pályázati kiírásai

1998 óta választ Év emberét a Vas Megyéért Egyesület kuratórium. Az idei díjat is a Megyebálon adták át, ezúttal Merklin Tímea újságírónak. Ezzel párhuzamosan másodszor hirdettek közönségszavazást a tíz jelölt között, amit nagy fölénnyel Tóth Csaba, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Patológiai Osztályának vezető főorvosa nyert meg. Az elismerést ma adták át a Megyeháza elnöki tárgyalójában.

Kötött érvényességűek a rövidtávra szóló vonatjegyek; Patak Márta író vendégeskedett Szombathelyen; várják a nevezéseket a Vas Megyei Független Filmfesztiválra.

Január 21-ig kéri a közlekedők megértését és türelmét a Vasivíz Zrt.: a Nádasdy Ferenc utcában történt meghibásodást már kijavították, de az aszfaltozás még hátra van. Az érintett kereszteződésben a Széll Kálmán utcában egy sávon haladhatnak a gépjárművek.

Kolpingról tartottak előadást Oladon - Változott a szelektív hulladék szállítási ideje - Rajzpályázatot hirdet az Agora.

Kegyeleti megemlékezés volt a doni áttörés 76. évfordulója alkalmából a Martineum Felnőttképző Akadémia melletti, felújított pápai keresztnél. Az esemény után szentmisét mutattak be a Kálvária-templomban.