Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szokatlan formáját választotta a jótékonyságnak a Lukácsházán működő Schott Hungary Kft., örökbe fogadta ugyanis az SOS Gyermekfalu egyik házát. A nagyvállalat évente több százmillió forintot fordít fejlesztésekre, és a társadalmi szerepvállalása is egyre jelentősebb.

Megtartotta idei utolsó ülését a  megyei közgyűlés. A képviselő-testületet Puskás Tivadar polgármester tájékoztatta az idei szombathelyi fejlesztésekről, külön kitért a Szent Márton Terv projektelemeire.

Tartós élelmiszer, vásárlási utalvány, narancs és szaloncukor - ez annak a csomagnak a tartalma, amit a KISZ-lakótelepen az adventi ünnepségen kaptak meg a szociálisan nehéz helyzetben élők.

2018. május 1-én avatták boldoggá Szombathelyen Brenner Jánost. Ennek emlékére a ceremóniának helyet adó Emlékmű alatti dombot rábakethelyi káplánról nevezték el.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere tartott tájékoztatót Vas Megye Közgyűlésén Szombathely Megyei Jogú Város 2018. évi munkájáról, kiemelten a Szent Márton tervről.

Ünnepélyes keretek között kerültek átadásra a Vas Megyei Közgyűlés 7/2018. (X.01.) számú önkormányzati rendeletében alapított Vas Megye Családbarát Munkahelye Díjak, valamint a Vas Megye Családbarát Munkahelyi Vezetője Díj. 

Régóta jó kapcsolatot ápol a Szombathelyi és a Nagykanizsai Civil Kerekasztal vezetősége. 

Vas megyében tevékenykedő építészek, belsőépítészek, táj- és kertépítészek közelmúltban készült munkáit ismerhetik meg az érdeklődők az idei Vasi Építészeti Biennálén. Az AGORA-Savaria Filmszínházban nyílt kiállításon a megye településeinek arculati kézikönyveiből is látható válogatás.

Tervezett és folyamatban lévő beruházásokról, a tömegközlekedésről, a Romkert fejlesztéséről és a hulladékszállítás ügyéről esett a legtöbb szó a frakciók közgyűlést követő sajtótájékoztatóin. Az év utolsó testületi ülése hétfőn késő estig tartott, 25 napirendi pontot tárgyaltak nyilvánosan.

Az nnepi díszbe öltözött Fő téren a 2. gyertyát gyújtotta meg Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Sajtótájékoztatót tartott az MSZP. Közös polgármesterjelöltet állít az Éljen Szombathely Egyesület és a DK. Családi Mikulásfutás volt a Fő téren. Kovács Palit köszöntötte az alpolgármester.

Mikulás-napi ellenőrző akciót tartottak a rendőrök; A Székesegyház múltjáról szóló kötetet mutattak be; Benkő Sándor képeiből nyílt kiállítás a Berzsenyi-könyvtárban; Szent Márton Kupát szerveztek alsótagozatos kézilabdások számára.

Megkezdődött a herényi temetőt a lakóövezettől elválasztó növényi védősáv telepítése. Összesen 25 fát, közel száz fenyőfélét és több mint 80 cserjét ültetnek el.

Nyugdíjas orvosokat köszöntöttek; jótékonysági koncertet ad vasárnap Szabó Tibor és zenekara; színházban jártak a premontreis diákok.

Közel 300 embert érint a téli krízisidőszakban a hajléktalanellátás - erről tartottak sajtótájékoztatót. A legfontosabb, hogy senki ne fagyjon meg Szombathelyen - hangsúlyozta a polgármester. A Zanati úti szálló mindenki előtt nyitva áll.

Jön az e-akta, működik már a beszédfelismerő rendszer, lehetőség van a bíróságok és a büntetés-végrehajtási intézetek között kialakított hálózaton keresztül a távmeghallgatásra. Számos már megvalósult, valamint a közeljövőben tervezett fejlesztésről is beszámoltak a Digitális Bíróság program szombathelyi nyílt napján.

Az értéktár bizottság legutóbbi ülésén fél tucat új dolog - köztük egy oktatási műhely - került be a város értékei közé. Többségét a Szombathelyi Szépítő Egyesület ajánlotta a döntéshozók figyelmébe, de magánszemélyek javaslatait is örömmel fogadja a bizottság.

Rendőrök munkáját ismerték el Szombathelyen; Új köteteket mutattak be a Levéltárban; Torjay Valter alkotásaiból nyílt kiállítás.

Nyolc személy nyújtott be honosítási kérelmet a köztársasági elnökhöz, és kapott magyar állampolgárságot Szombathelyen kedden.
Brexit, migráció, ENSZ-csomag - ilyen témák is szóba kerültek az európai parlamenti választások előkampányát nyitó szombathelyi rendezvényen a Megyeházán. A szervezők egy romániai testvérmegye magyar EP-politikusát hívták el, hogy számoljon be tapasztalatairól.