Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Földi virágegyetem címmel nyílt kiállítás a Savaria Múzeumban. Schäffer Erzsébettel és Kiss Márton írókkal találkozhattak az olvasók az ünnepi könyvhét alkalmából.

Szombathely nagyvállalatainak legjobb anyagmozgatói mérték össze tudásukat a hétvégi targoncás versenyen. Rutinos gépkezelés, ügyesség, precizitás - elsősorban ezekre volt szükségük a versenyzőknek.

Az INTERREG V-A Ausztria és Magyarország együttműködésével megvalósuló program keretében „Idősbarát közösség a mindennapokban” címmel tartottak szakmai konferenciát május 30-án a győri Széchenyi István Egyetemen.

Wagner András egykori polgármesterre emlékeztek sírjánál - Természetismeret okoseszközökkel: általános iskolások vetélkedtek - Hagyatékok a levéltárban: Bővülő történelem címmel nyílt kiállítás. - Szépkorút köszöntött a polgármester.

Köszönetet mondott a megyéspüspök a boldoggá avatás zavartalan lebonyolításáért; sajtótájékoztatót tartott az MSZP helyi szervezetének képviselője; Bemutatták Merklin Tímea és Benkő Sándor új kötetét.

A hivatalos határidő előtt két hónappal befejeződött a Brutscher József utca felújítása, ahol új kerékpárutat alakítottak ki, és térkövezték a járdát is. Az önkormányzat nagyrészt saját forrásból finanszírozta a beruházást, de állami segítséget is kapott hozzá.

Általános iskolások informatika versenye -  Így látják a gyermekek a tűzoltók munkáját- Európa-nap a Fő téren - Végzős egyetemi hallgatók kiállítása a képtárban.

Új edzőpáros irányítja a szombathelyi másodosztályú felnőtt női kézilabda csapatot. - Szépkorúakat köszöntött a polgármester - Az “Idősek az idősekért” díjra várnak javaslatot.

DADA verseny a nyár veszélyeiről. A múlt és a jövő nem a tiéd címmel nyílt kiállítása Soproni Somlai Attilának a Szombathelyi Képtárban. Negyedik alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Tavaszi Emlékműfutást.

„ Le kell rakni a lélek terhét, előbb semmilyen vidék nem fog tetszeni!” /Seneca/
A Szombathelyi Borostyánkő Természetbarát Sportegyesület tagjai országjárásukon, a nyugati határ közelében élők számára – talán éppen a közelsége miatt - kevésbé ismert terület felfedezését célozták meg az április végi nyárban. A déli határvonalunkat követő nagy folyók közelében fedezték fel Belső-Somogy természeti és épített örökségét.

Állampolgársági esküt tettek Szombathelyen; Rimaszombati vendég diákok érkeztek a vasi megyeszékhelyre; Kiállítás nyílt a bogáti idősek otthonában.

Régóta gondokat okoz a nagy eső a Rohonci út és a Szűrcsapó utca kereszteződésénél. Az itt lakók sokszor csak kerülőúton tudnak bemenni a házba. A városvezetők most próbálnak megoldást találni a problémára.

Ünnepélyes keretek között átvette megbízólevelét Vas megye 1. számú országgyűlési választókerületének megválasztott képviselője, Hende Csaba. A dokumentumot Hollósy Tamás, az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság elnöke adta át.


Már épül a kerítés a Jáki úti temetőben: ez hatékony megoldás lehet arra a problémára, hogy bejárnak az őzek a sírokhoz, és lelegelik az ott lévő virágokat. A vadámara szerint ez a leghumánusabb megoldás - egyébként lehet majd fokozni a biztonságot szükség esetén.

Tóra, menóra, mezüze - a szombathelyi zsidóság vallási és világi tárgyaival, valamint a tablókon olvasható történelmi tényekkel ismerkedhettek fiatalok a Bernstein Béla Kulturális Központban és a közeli fotókiállításon.

50 éve, Szombathelyen indult a magyar középfokú földmérő szakképzés. - Zöld napot tartottak a Bercsényi iskolában. - Szépkorút köszöntött a polgármester

Szépkorút köszöntött a polgármester. Fákat ültettek a Váci-iskola udvarára. Angol versenyt tartottak a Neumann-iskolában.

Emlékművet koszorúztak a vasútállomáson. Megtartották a Derkovits-iskola jubileumi gálaműsorát. Együtt gurultak a szombathelyi motorosok.

A hétvégén is nyitva lesznek a kormányablakok; Sajtótájékoztatót tartott az LMP; Szórakoztató korrajzot mutattak be a könyvtárban.