Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A Laky Demeter után egy újabb rossz állapotú utca újult meg Szombathelyen. Szerdán délelőtt a Móricz Zsigmond utcában tartottak avatóünnepséget.

Másfél millió forintos összköltséggel három csoportszoba padlóját újították fel a Pipitér Óvodában. Hamarosan rendbeteszik az épület tetőszigetelését is.

Hétfő óta a Wesselényi Miklós utcában fogadják az ügyfeleket. 

Rendkívüli ülést tartott hétfőn délután a városi közgyűlés gazdasági és városstratégiai bizottsága.
Szombathely városi úthálózata napjainkra jelentősen elhasználódott, ezért határozott úgy a közgyűlés, hogy a következő években kiemelt kérdésként kezeli az utak és a járdák rekonstrukcióját.

A buszjáratokat nem érinti a változás. 

Az Európai Unió támogatásából finanszírozott projektek gyorsabb, egyszerűbb és egységesebb eljárási rendben történő megvalósítása érdekében a kormány több szombathelyi fejlesztést nyilvánított nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé.

Ezt szeretnék a termelők, és ezt prognosztizálta az országos hírcsatornán a Nébih igazgatóhelyettese is. Az unió 16 országában találtak már a Fipronil nevű rovarirtószerrel fertőzött tojásokat. Ezeket a tojóállományokkal együtt megsemmisítették. Az élelmiszerbiztonsági hivatal azt javasolja a fogyasztóknak, magyar tojást vásároljanak.

Melegben bűzlő kukák, guberálók utáni szeméthegy - ezeket szeretné megszüntetni az egyik lakásszövetkezet a hozzá tartozó társasházak előtt. A régi konténereket zárhatóra cserélik, így csak az használhatja, akinek kulcsa van hozzá. A hulladékgazdálkodás más tanácsot is ad.

Október elsejéig az ország valamennyi településének el kell elkészítenie arculati kézikönyvét. Ebben a város, község hagyományaira alapozva dolgozzák ki azokat az elveket, amelyek hosszabb távra meghatározzák a település szerkezetének alakulását, további fejlődésének az irányait.

Évente átlagosan 1-3 halálos munkabalesetet vizsgál ki a hatóság Vas megyében, de vannak kiugró időszakok. Volt év, hogy minden hónapra jutott egy tragédia a szabályok be nem tartása miatt. Az ilyen esetek zöme az építőiparban vagy a közlekedésben dolgozókkal történik.

100 millió forinttal támogatja a vasi származású mecénás a Markusovszky kórházat. Az adományt a gyermekosztály fejlesztésére és a lézeres eljárások meghonosítására fordítja az egészségügyi intézmény.

Új együttműködési szerződést kötött a Markusovszky Kórház a betegek és alkalmazottak étkeztetését biztosító céggel. A kontraktus tulajdonképpen folytatása az intézmény és a szolgáltató több mint egy évtizede tartó, gyümölcsöző együttműködésének.

A csütörtöki vihar óriási károkat okozott a növényritkaságokban: a legidősebb, legértékesebb fák dőltek ki.

Már augusztus 28-tól érvényesek lesznek a szeptemberi dolgozói és tanulói havi helyközi bérletek. 
A korlátozás a 87-es szombathelyi elkerülőjét érinti. 

A háztartások energiahatékonyságát szeretné segíteni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program folytatásával. A régi, elavult mosó-, valamint mosó-szárítógépek, fagyasztók, és hűtőgépek energiatakarékosra cserélését országosan 600 millió forinttal támogatják. Augusztus 7-én a Dél-Alföldi régióban nyílt meg elsőként a pályázat. Nyugat-Dunántúlon augusztus 16-án reggel 8-tól lehet benyújtani az igényeket.

Az elmúlt héten érvénybe léptetett harmadfokú hőségriasztás nagymértékben akadályozta a szúnyoggyérítési munkálatokat.
A nagy eső miatt beszakadt az útszakasz egy része. 

Ha nem történik változás, szeptembertől újra szlalomozhatnak az arra közlekedők. A lakók szerint az utcák egyirányúsítása lehetne a megoldás. Az új szabályozás szerint a kertvárosi övezetekben már dupla parkolót kell építeni otthononként - de csak az idei évtől.