Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Bérlakásokat komfortosítanak, felújítják a szalézi templom lépcsőjét, és utcát burkolnak újra - ezeket a fejlesztéseket egészíti ki egy új játszótér megépítése a Brenner körút mentén. Az eszközök már állnak, a következő egy-két hétre szinte már csak a területrendezés maradt.

Október elsején megkezdődött a Liget utcai Arany-patak híd felújítása. Nemcsak a faburkolatot, hanem a pilléreket és a talapzatot is megerősítik. A kivitelező harminc napot kapott a munkára, a tervek szerint a hónap végén ismét átadhatják a hidat a forgalomnak.

Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik; 90 éves születésnapost köszöntött a polgármester; rendhagyó ügyfélfogadás lesz a kormányablakokban.

Országszerte megemlékezéseket tartanak a 13 aradi vértanú halálának 169. évfordulóján. Sajtótájékoztató az Aranypatak-hídnál. Vetélkedő a Neumann János Iskolában.

Fedezd fel az erdőt az erdészekkel! 1997 óta e mondat jegyében tartják meg október elején az Erdők Hete rendezvénysorozatot országszerte. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. a Vasi Skanzenben várta a gyerekeket sok-sok érdekességgel.

Piranesi-kiállítás az Egyházmegyei Könyvtárban - 60 éve alakult meg az Aranypatak Vadásztársaság - Előadás a családfakutatásról a Berzsenyi  Dániel Könyvtárban.

Mintegy 35 millió forintból teljesen megújul a szalézi templom lépcsője. A beruházás része az akadálymentesítés is. A munkálatok várhatóan december elejére befejeződnek.

Színikritikusi elismerések a Weöres Sándor  Színháznak - Előadás Görgei Artúrról az egyetemen -  Képek és dokumentumok a II. világháborúból a Puskás Galériában.

Lakossági fórum az Oladi lakótelep zöldterületeiről.
„Ősz a kertekben” címmel Mátyás Szabolcs kertészmérnök-tanárelőadást és tanácsadást tart.
Őszköszöntő családi nap az Oladi ÁMK udvarán. Lecsófőző verseny, gyermek programokkal fűszerezve.

Anonim és ingyenes hepatitis C szűrést tartanak a kórház infektológiai szakambulanciáján szombaton; Az egykori szombathelyi vár történetét ismerhették meg az érdeklődők a Romkertben; A szabadban festettek a diákok, munkáikból kiállítás nyílt.

Második alkalommal rendezték meg a Hét Domb Filmfesztivált,több mint harmincan neveztek az idei Zanatlonra, História futás az1532. évi török ostrom emlékére.

Az elmúlt hónapokban közel 200 hazai fürdő mérette meg magát Magyarország legnagyobb fürdőversenyében.Óvoda- és iskolaigazgatóknak rendezett konferenciával nyitotta meg a szaktárca illetékese a tanévet Vas megyében. Az előadók a pedagógusutánpótlásról, a tanári hivatásról, a fejlesztésekről és a formálódó új NAT-ról beszéltek.

Elhagyott rendszámtáblák várnak gazdáikra; megszűnik a gépjárműforgalom az Arany-patak hídon; tarolt a Weöres Sándor Színház a Városmajori Színházi Szemlén.

Pótfelvételi az egyetemen. Szombathely visszavár! Kaufbeureni látogatók Szombathelyen.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Liget utcai Arany-patak híd, annak leromlott állapota miatt 2018. szeptember 6-tól a gépjármű forgalom elől lezárásra kerül.

Javában zajlik a szombathelyi gyalogátkelők akadálymentesítése a vakok számára: 21 helyen, ahol hangosbemondó működik, burkolati jelzések is segítik majd a látássérültek közlekedését. Most van folyamatban ezeknek a kitapintható sávoknak a kialakítása.

Újabb útszakaszokon lesz fizetős a parkolás Szombathelyen; Forgalomba állt az új generációs FLIRT (flört) a GYSEV vasútvonalán; Egyirányúsították a Kisfaludy Sándor utcát.

Idén is szép számmal képviselték magukat a civilek a Savaria Történelmi Karneválon. Hagyomány már az is, hogy Puskás Tivadar polgármester személyesen fogadja a delegációk tagjait a fesztivál ideje alatt. Az egyik találkozó alkalmával kiderült: új testvérvárosa lehet Szombathelynek.