Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid Hírek

Megváltozott a buszok útvonala a Rohonci úton - kihasználták a rendkívüli hideget a lékhorgászok - Határtalan népdalok címmel rendezett vetélkedőt a Neumann-iskola.
Útvonalváltozás

Forgalomkorlátozás lépett életbe a Rohonci úton a szennyvízcsatorna-rekonstukciója miatt. Az Ady Endre tér irányába haladó autóbuszok nem érintik a „Haladás pálya” elnevezésű megállóhelyet, hanem helyette a Bartók Béla körúton, a Tófürdő mellett állnak meg. A járatok a módosított útvonalon közlekednek várhatóan április 27-ig. A hosszabb terelőúton előforduló esetleges késések miatt az utazók türelmét kéri az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ.

Lékhorgászat

Az elmúlt héten a kemény hidegben befagytak a Szombathely környéki tavak. Többen kihasználták a lehetőséget, és lékhorgászattal próbálkoztak, amire a korábbi években nem mindig volt mód az enyhe telek miatt. A szerencsésebbek zsákmánynak is örülhettek. Fontos szabály, hogy egyedül senki ne merészkedjen a jégre, és mindig meg kell győződni a biztonságos, 10 centiméter feletti jégvastagságról is. Az előrejelzések szerint a hét második felében felmelegedés várható, így gyors olvadás kezdődik a tavakon is. Nem tanácsos tehát a jégre merészkedni, mert életveszélyes lehet.

Zenei Műveltségi Verseny

A Szombathelyi Neumann János Általános Iskola idén is megrendezte Megyei Zenei Műveltségi Versenyét, Határtalan Népdalok címmel. A vetélkedőn felső tagozatos diákok vettek részt 3 fős csapatokban. A verseny fő célja a Kárpát-medence népművészeti kincseinek felkutatása, népzenei, néptánc és népköltészeti értékeinek megismerése és továbbadása. A gyerekeknek írásbeli, szóbeli és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk, egy előre elkészített projektmunkát követően. A versenyt a Paragvári iskola “Népvándorlók” csapata nyerte.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…